Keramik dreja, ringla och kavla

Plats Karlstad

Välkommen till vår välutrustade keramikverkstad! Du arbetar utifrån din egen nivå och takt under ledning av våra erfarna kursledare. Här finns utrymme både för att lära sig nya tekniker och få utlopp för sin kreativitet.

Boka reservplats

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Kostnad för lera, glasyrer och bränning tillkommer med 65:-/kg och faktureras i efterhand beroende på hur mycket material du använt. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. .

Bra att veta

Vår Keramiklokal ligger på området Zakrizdal i Karlstad. Parkeringsmöjligheter finns utanför lokalen. Ha gärna oömma kläder i verkstaden.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Kursledare

Maria Jansson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
Zakrisdalsslingan 14 Hus Z 17, 65342 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1088174
Pris
2050 kr