Keramik - drejning NYHET!

Plats Helsingborg

Prova på att dreja i en liten grupp. Max 4 deltagare får plats på vår kurs i drejning i Helsingborg. Skapa något unikt till dig själv eller något att ge bort.

Boka kursen nu

OBS!

Kursen startar någon gång mellan vecka 36 och 39, så snart vi har tillräckligt med deltagare

.

Inga förkunskaper behövs.

Innehåll

Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas för att sedan på drejskivan kunna formas till t ex en mugg eller en skål.

Har du drejat tidigare har du möjlighet att utveckla din teknik och lära dig hur du gör mer avancerade former, som t ex en tekanna eller stora fat.
Vi går även igenom beskickning/svarvning samt glasering.

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Kostnad för lera 55 kr/kg tillkommer. Glasyr och bränning ingår i priset om du deltager i vår verksamhet under innevarande termin.

Du kan behöva hämta dina brända och glaserade saker efter kursen slut.

Ingela har arbetat med lera i 20 år.
Hon har utbildat sig på Engelholms konsthögskola på Jylland samt på
Keramiskt center i Höganäs. Sedan ca 10 år driver Ingela sin egen keramikverkstad.

Ingela Alvarsson

Kontakta Pia Grönsund