Keramik, helg

Plats Göteborg

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från varandra och från kursledaren.

Boka reservplats

Kursdatum

2-3 oktober kl 09.00-16.00 med glasering söndagen den 17 oktober kl 10.00-13.00.

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare och passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Du lär dig att skapa föremål genom att ringla, kavla, tumma samt dreja. Du kommer också att lära dig om glasering och engobering (tekniken att överdra ett färdigt föremål med ett tunt lager lera före bränning).

Arbetssätt

Praktiskt arbete under handledning av kursledaren.

Avgift/material

Vi arbetar med leror och glasyrer som finns att köpa i verkstaden. Litteratur finns i salen för att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 50:-/kg i våt vikt. Priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Tips/Mervärde

Är inte en personligt handdrejad gåva ofta mer uppskattad än en fabrikstillverkad?

Plats

Art College keramikstudio vid Stigbergsliden Göteborg.

Kursledare

Patrik Sandström

Patrik Sandström har tagit sin magisterexamenvid Högskolan för fotografi i Göteborg. Bredvid sin undervisning på Folkuniversitetet arbetar han som frilansande fotograf med reportage och reklam. Patrik har lång pedagogisk erfarenhet och undervisar i foto förutom på Art College även på engymnasieskola i Dalsland.

Kolla in Patrik Sandströms hemsida!

Patrik Sandström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
02 okt 2021 - 03 okt 2021
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Sö 10:00 - 13:00
Tillfällen
3
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1107109
Pris
2775 kr