Keramik helgkurs

Plats Gislaved

Skapa med händerna och dreja! Vi formar våra egna skålar, krukor och muggar. Inspiration till formgivning och känsla för hantverket växer med experiment och kursledarens erfarenhet. Folkuniversitetet ger keramikkurs i Gislaved.

Boka reservplats

Målgrupp

Kursen passar både dig som inte tidigare sysslat med keramik och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas utifrån sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av vår erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut ska du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll

Vi går igenom grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper. Det finns tre stycken drejskivor på plats.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Övriga kostnader

Fem kg lera ingår i kurspriset, glasyrer 10 kr per föremål och bränning tillkommer. Du betalar det på plats under kursen.

Ledare

Christina Ohliw har varit bildlärare sedan 1987. Hon är lärare inom hemkunskap och tidigare kursledare i akvarell, och akryl på Ölmestadskolan i Reftele.

Kursledare

Christina Ohliw

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
09 okt 2021 - 21 okt 2021
To 17:00 - 20:00
Fr 18:00 - 21:00
Lö 09:00 - 17:00
Tillfällen
2
Plats
Åsvägen, 33021
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1101388
Pris
1675 kr