Glasfusing -hängsmycke

Plats Nyköping

Utveckla din kreativitet - uttryck dig själv på ett nytt sätt. Kom och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att skapa ditt egna smycke genom glasfusing!

Boka kursen nu

Mål

Du lär dig grunderna i att skära och bränna glaset till vackra kompositioner och får unika glasstenar som blir underbara smycken. Du kommer att göra smycken med både fullfusing och med tackfusing.

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du lär dig bränntider och temperaturer och du får en förståelse för glaset. Vi använder två typer av fusingglas; Bullseye och Dichroiskt, som är det färgrika och glittrande glaset. Du lär dig också grunderna i alla material och former som kan ingå i en glassten. Kursledaren bränner smyckena efter kursen och sänder dem hem till dig, eftersom det tar lång tid för glaset att svalna vid bränningen.

Kursupplägg

Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur och material

Material ingår inte i kurspriset. 355 kronor betalas till ledaren på kursdagen för material till minst två smycken. Om ditt färdiga smycke ska postas tillkommer en avgift på portokostnadern.

Verktyg finns att låna.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Marie-Louise Holm

Marie-Louise hade under många år provat det traditionella sättet att skapa smycken i silver, med när hon hittade silverleran var hon fast. Förutom ett brinnande intresse för att skapa vackra smycken är hon också författare och har hittills skrivit två böcker. Hon är sedan 2012 även PMC-certifierad utbildningsinstruktör.

– Silverlera är fantastiskt att arbeta med och det enda som sätter begränsningarna för skapandet – när man väl har lärt sig alla tekniker – är fantasin. Jag har även utbildat mig i att göra underbara glasstenar, glasfusing. Jag älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasstenar med den unika underbara lystern som bildas av det diskosiska glaset. Att även kunna kombinera dessa två olikartade material är helt fantastiskt. Alla smycken blir olika, vackra och unika.

– Jag har alltid haft livsinställningen att allt går att lösa om vi fokuserar på vårt mål istället för på hinder och problem.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 nov 2020 - 28 nov 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Hospitalsgatan 11, 61132 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1082256
Pris
650 kr