Glasfusing - hängsmycke

Plats Nyköping

Utveckla din kreativitet - uttryck dig själv på ett nytt sätt. Kom till Folkuniversitetet i Nyköping och få en inblick i hur roligt och inspirerande det är att skapa eget smycke med glasfusing!

Boka kursen nu

Mål

Du lär dig grunderna i att skära och bränna glas till vackra och unika smycken. Vi gör smycken med både fullfusing och tackfusing.

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du lär dig bränntider och temperaturer och får en förståelse för glasmaterialet. Vi använder två typer av fusingglas; Bullseye och Dichroiskt, det färgrika och glittrande glaset. Du lär dig också grunderna i alla material och former som kan ingå i glassten. Kursledaren bränner smyckena efter kursen och sänder dem hem till dig, eftersom det tar lång tid för glaset att svalna vid bränningen.

Kursupplägg

Kursen är en lördag på totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur och material

Material ingår inte i kurspriset. 355 kronor betalas till ledaren på kursdagen för material till minst två smycken. Om ditt färdiga smycke ska postas tillkommer en avgift på portokostnadern.

Verktyg finns att låna.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2022 - 24 sep 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1137812
Pris
750 kr