Glasfusing -hängsmycke

Plats Nyköping

Utveckla din kreativitet - uttryck dig själv på ett nytt sätt. Kom och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att skapa ditt egna smycke genom glasfusing!

Boka kursen nu

Mål

Du lär dig grunderna i att skära och bränna glaset till vackra kompositioner och får unika glasstenar som blir underbara smycken. Du kommer att göra smycken med både fullfusing och med tackfusing.

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du lär dig bränntider och temperaturer och du får en förståelse för glaset. Vi använder två typer av fusingglas; Bullseye och Dichroiskt, som är det färgrika och glittrande glaset. Du lär dig också grunderna i alla material och former som kan ingå i en glassten. Kursledaren bränner smyckena efter kursen och sänder dem hem till dig, eftersom det tar lång tid för glaset att svalna vid bränningen.

Kursupplägg

Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 6 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur och material

Material ingår inte i kurspriset. 355 kronor betalas till ledaren på kursdagen för material till minst två smycken. Om ditt färdiga smycke ska postas tillkommer en avgift på portokostnadern.

Verktyg finns att låna.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Marie-Louise Holm

Marie-Louise Holm är konsult inom företagsutbildning och smyckesdesigner. Hon undervisar både inom ledarskap och har kurser i formsilver och glasfusing på Folkuniversitetet.

Hon har arbetat som ledare och chef sedan hon startade sin yrkeskarriär och har en gedigen erfarenhet av olika typer av ledarskap och organisationer. Under många år har hon arbetat med kompetensutveckling och utbildat chefer, ledare och medarbetare inom kommunikation, ledarskap, företagsekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Som smyckesdesigner arbetar hon i formsilver och med glasfusing. Hennes intresse för att undervisa gjorde att hon sedan 2012 även är certifierad utbildningsinstruktör från PCM-akademin. Marie- Louise älskar att jobba med både rena silversmycken i olika former och med glasfusing, vars unika lyster bildas av det diskosiska glaset. – ”Alla smycken blir olika, vackra och unika”, säger Marie-Louise. 

Hennes ledord är: 
Det finns inga problem utan bara mål, om en lösning inte fungerar finns det alltid andra lösningar. Det är bara framtiden som går att påverka.

Marie-Louise Holm, lärare i silverlera

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
25 sep 2021 - 25 sep 2021
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1085759
Pris
650 kr