Trädgårdskonst i GLAS

Plats Motala

Smycka din trädgård redan i vår! Denna glasteknik lär man sig fort och är härlig att skapa med. Vi använder glasblåsarens spillglas och resultatet blir imponerande skapelser. Nybörjare som älskar glas, kan laborera som proffs.

Boka reservplats

Glasfusing och slumping är tekniker som bygger på att smälta ihop färdigt glas. Du sätter samman färger och skapar form och mönster. I processen används en ugn.

Innehåll

Du fusar (bränner) ditt alster så glaset smälter samman och böjer det sedan till den form du önskar, vilket kallas slumping.

Vi går igenom materiallära, tekniker, mönsterkomposition och bränntekniker. Du väljer själv vad du vill skapa. Det kan vara fågelbad, prydnader till blomsterpinnar eller färgsprakande former som smyckar rabatten.

Material

Allt glasmaterial ingår i kursavgiften. Vi använder glasmästares blåsta spillskärvor vilket ger möjlighet till unika skapelser. Grundfärgerna är bestämda av de vi finner i skärvorna. Dessa blir som ett stöd i processen. Du kan sen montera ditt alster som du vill och står själv för eventuella tillbehör som till exempel metallrör. Ledaren handleder och ger förslag.

Datum och dagar

6/3 kl:10-13 7/3 kl: 10-13 och 13/3 kl: 10-13.

Mål

Att få inblick i glasets möjligheter och grunder. Få möjlighet att skapa med glas och form.

Efter kursen finns det möjlighet ingå i en kamratcirkel och fortsätta med glasarbete nere på K-ringen.

Ledare

Annettte Alsiö har arbetat större delen av sitt liv med glas och är utbildad glasblåsare. Du hittar hennes verk på Blås och Knåda i Stockholm och på utställningar runt om i Sverige.

Kursledare

Annette Alsiö

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
06 mar 2021 - 13 mar 2021
Lö 10:00 - 13:00
Sö 10:00 - 13:00
Tillfällen
3
Plats
Ringgatan 6, 59160
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1086090
Pris
1600 kr