Testa tiffany - skapa med färgat glas

Plats Jönköping

Tiffanyteknik eller kopparfolieteknik är ett hantverk med färgat planglas av olika sorter som utgångsmaterial.

Boka kursen nu

Gnistrande glas i kaskader av färger - tiffanytekniken innebär att skära, slipa och passa ihop glasbitar och att löda ihop till vackra dekorationsföremål. Kursen lotsar dig steg för steg i processen.

Kursupplägg

Var med och gör en enkel ”solfångare” i konstglas! Under dagen kommer vi att skapa något med Tiffany teknik: skära färgade glasbitar som sedan slipas, kläs med koppartejp och löds tillsammans. Perfekta tillfället för den som vill testa något nytt!

Kompletterande prisinformation

Materialkostnad 100 kr ingår i kursavgiften. Obs! Vi gör inte lampskärmar på denna kurs.

Övrigt

På grund av kemikalier samt blytenn, som används, är denna kurs inte lämplig för den som är gravid eller ammar.

Vill du tillägna ännu mera tid åt att skapa med Tiffanyglas? Missa inte kursen 23-25 oktober.

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2020 - 26 sep 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1075445
Pris
700 kr