Glaskonst – Tiffanyglas fortsättning

Plats Jönköping

Skapa vackra föremål med konstglas. Denna kurs i Tiffanyglas ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Kursbeskrivning

Den här kursen är en djupdykning i den fascinerande världen av Tiffanyglas, en konstform som banade väg för en helt ny estetik inom glaskonst och design. Tiffanyglas, uppkallat efter den berömda amerikanska konstnären Louis Comfort Tiffany, är känt för sina rika färger, subtila nyanser och karakteristiska blyinfattningsteknik. Under kursens gång kommer deltagarna att utforska de olika teknikerna, materialen och koncepten som utgör grunden för att skapa vackra och unika Tiffanyglasverk.

Njut av en heldags workshop med Tiffanyglas! Lämplig som fortsättning på Glaskonst – Tiffanyglas nybörjare 4 oktober.

Målgrupp

Kursen är lämplig för dig med tidigare erfarenhet av Tiffanyglas, eller för dig som har gått nybörjarkursen.

OBS! Kursen är inte lämplig för barn eller gravida.  

Material

Materialet finns tillgängligt i ateljén (dock inte till att göra lampor). Materialkostnaden är inte inkluderad i kursavgiften och faktureras efter kursens slut.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 okt 2024 - 5 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 5 okt 2024 kl 09:00-18:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
116682
Pris
1150 kr