Mosaik och betong

Plats Strängnäs

En kurs för dig som vill arbeta med betong och mosaik! Kursen passar alla som vill skapa bruksföremål eller skulpturer i betong och dekorera med mosaik eller annat material.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar alla som vill skapa bruksföremål eller skulpturer i betong och dekorera med mosaik eller annat material. Inga förkunskaper krävs. Individuell handledning för såväl nybörjare som erfarna.

Mål

Efter kursen ska du ha fått inspiration och kunskap om hur du kan göra dina egna bruksföremål eller skulpturer.

Innehåll

Här återanvänder vi krossat porslin, kakelskärvor, knappar, pärlor m m - sådant som du brukar slänga när det går sönder - och skapar fantastiskt vackra bruksföremål i form av krukor, fruktfat, fågelbad, ljusstakar eller fria skapelser/skulpturer.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material

Visst material ingår; finbetong, armeringsnät, tråd, fäst och fogmassa. samt frigolit samt släpp medel till betongen - till ett cirka pris av 200kr.

Kursledare

Nils Bertil Malmberg har utbildat sig på Konstfackskolan i Stockholm och på Akademin i Helsingfors. Han har lång erfarenhet som skulptör, porträtt skulptering, offentlig gestaltning mm. Han arbetar i trä, sten, betong, lera och i de flesta metaller mm. Han har lång erfarenhet som skulpturlärare på olika skolor och att hålla i kurser. Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 7 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Nils Bertil Malmberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
28 aug 2021 - 29 aug 2021
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Sundbyvägen 18, 64551
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1088102
Pris
1475 kr