Prova på - Inredningsarkitektur - rum, form, färg

Plats Stockholm

Vår prova-på lektion ger dig ett smakprov på hur vår ordinarie grundkurs i inredningsarkitektur är upplagd och du får samtidigt en möjlighet att ställa frågor direkt till kursledaren och se våra lokaler.

Boka nu

Prova-på lektionen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

Här följer beskrivningen för ordinarie kurs som startar 25/9-2024:

Målgrupp

Du som har ett intresse av färg och form och specifikt inredning, och tror att du vill arbeta med detta i framtiden. Få en inblick i hur inredning påverkar vår vardag genom flera aspekter som hållbarhet, funktion, estetik och annat samt öva upp förmågan att visualisera en inredning och miljö innan den byggs.

Innehåll

  • Vi går igenom skiss- och ritteknik, enkelt modellbygge, designteorier och viss historik.
  • Vi arbetar med bostadens utformning; kök- och badrumsplanering samt inredning och utformning av övriga rum.
  • Materialval, möblering, färg- och ljussättning ingår i kursen liksom presentationer av eget arbete.
  • Efter avslutad kurs har du arbetat igenom designlösningar av samtliga rum i en bostad och övat på olika visualiseringstekniker

Du som går en prova på-kurs eller deltar i vårat öppna hus får 10 procent rabatt på kursavgiften på valfri höstkurs. Erbjudandet gäller endast nybokningar den 19-25 augusti för alla kurser – inklusive distanskurser – som anordnas av Folkuniversitetet i Stockholm, förutom enskild undervisning, diplomutbildningar, linjer och Poppius kurser. Observera att du endast kan ta del av rabatten genom att anmäla dig på plats eller via telefon. Vi ses!

 

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 aug 2024 - 20 aug 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 20 aug 2024 kl 19:30-20:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118768
Pris
0 kr