Styling och inredning för ditt hem

Plats Stockholm

En nybörjarkurs i inredning på hobbynivå där du lär dig att skapa rum med harmoni och får kunskap om olika material, färgval och konkreta verktyg för att möblera och inreda ditt hem.

Boka nu

Målgrupp

En kurs för dig som älskar att inreda ditt hem. Du har ett stort inredningsintresse, vill lära dig mer om färg och form och tycker om att göra förändringar och förnya i dina rum hemma.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper i ämnet. Du behöver ha datavana och ta med dig egen dator till varje kurstillfälle då vi kommer att arbeta med programmen Power point och Keynote för bl.a moodboard.

Mål

Att ge tips och tumregler inom inredning och styling. Efter kursen har du konkreta verktyg för att kombinera färg, form och möbler och kan själv inreda dina rum hemma på ett sätt som liknar proffsens.

Innehåll

På den här kursen får du som tycker om att inreda ditt hem massor av inspiration och konkreta verktyg av inredningsarkitekten Pernilla Norlander som delar med sig av sina bästa kunskaper. Under kursens gång arbetar vi med en gemensam planritning och utgår från denna lägenhet när vi inreder med olika delmoment som möblering, ljussättning, färgskalor m.m. Varje lektion startar med en föreläsning, rik på inspiration och kunskap i det ämnen som berör lektionens tema. Sedan följer uppgifter och avslutning med gemensam genomgång. Dessa delmoment lär vi oss på kursen:

 • Inspirationsföreläsning och diskussion om behov och funktioner i ett hem
 • Hur sätter vi ihop vår idé: moodboard, materialplan.
 • Regler för inredning: möblering, komposition, materialval
 • Hemmets nyckelmått, stilhistoria och designikoner man bör känna till
 • Färglära och belysning.
 • Konceptarbete

Kursupplägg

Kursen är upplagd med praktiskt arbete enskilt och i mindre grupper. Deltagarna kommer under kursens gång arbeta med sina enskilt valda inredningsprojekt och kunna samverka med en öppen diskussion i gruppen samt diskutera sina val med läraren. Kursen avslutas med en avslutningsuppgift som presenteras för gruppen sista kurstillfället. Hemarbete kan förekomma om man vill slutföra givna uppgifter mellan varje sammankomst.

Studiematerial och utrustning

Vi använder boken Handbok i inredning och styling, Frida Ramstedt. Kursledaren tillhandahåller också information om intressant och fördjupande litteratur i ämnet. Du behöver ta med dig egen dator till varje kurstillfälle.

 

Kursledare

Pernilla Norlander

Pernilla är utbildad på Konstfack i Stockholm, samt på California College of the Arts i San Francisco och har sedan 2008 en magisterexamen inom inredningsarkitektur och möbeldesign. Hon har arbetat som inredningsarkitekt – inom privat och offentlig miljö – på flera namnkunniga arkitektkontor och driver även egen verksamhet.

- Färg, form och skapande har alltid varit en del av min tillvaro, och för mig är det ett sätt att kommunicera – visuellt och ordlöst. Jag trivs i rollen som inspiratör. Och det är nog också orsaken till att jag gärna undervisar och bidrar med det som just jag finner inspirerande.

Pernilla Norlander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 nov 2024 - 19 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 14 nov 2024 kl 18:00-21:00
 • tor 21 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
 • tor 28 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
 • tor 5 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
 • tor 12 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
 • tor 19 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
116621
Pris
3200 kr