Färgsättning fördjupningskurs - färghelg

Plats Stockholm

En fortsättningskurs om färgsättning i inredning på avancerad nivå. Passar dig som har grundkunskaper i färgsättning och vill lära dig mer om att färgsätta i inredningar för läkande miljöer och rehabilitering och för arbetsplatser.

Boka nu

Välkommen till en helg med färg!

Denna helg fördjupar vi oss i färgsättningens magiska värld och tittar närmare på några specifika miljöer där färgsättningen har stor betydelse för upplevelsen och välbefinnandet - arbetsplatsen och hälsofrämjande miljöer. Vi arbetar i workshop och tar även del av föreläsning och studiebesök. Färghelgen är förlagd till Stockholm, Kungstensgatan 45.

Målgrupp

För dig som har tidigare grundkunskap inom färgsättning och vill utveckla dina kunskaper ytterligare. Kanske arbetar du som inredare, designers, arkitekter, kreatörer, färghandlare, butikspersonal eller har tidigare gått vår utbildning Diplomerad Färgsättare.

Mål

En fördjupningskurs för dig som vill lära dig mer om färgsättning i inredning till företag och för olika läkande miljöer. 

Innehåll

Vi lär oss om färgsättning i olika läkande miljöer och även att färgsätta utifrån ett kommersiellt perspektiv. Helgen innehåller ämnen i färg, ljus och rumslighet i samverkan och vi lär oss mer om kontrastverkan och färgpsykologi.

•    Färgsättning i hälsofrämjande miljöer 
•    Färg i kommersiella miljöer
•    Studiebesök hotell/restaurang
•    Färgsättningsövningar, avancerad nivå.
•    Eget case – färgsättning för vårdmiljö/kommersiell miljö. 

Under helgens workshop har vi NCS-lektioner på avancerad nivå, workshop och föreläsningar. Under dagen arbetar du även med ett personligt case. 

Kursupplägg

Kurshelgen är förlagd till Stockholm, Kungstensgatan 45 och består av två dagar med kurs, lördag kl. 10.00-16.00, söndag kl.10.00-13.00. På lördagen går vi på studiebesök under eftermiddagen. I kursen ingår en lunch från vårt café Kaf-Kaf på lördagen. Helgen avslutas med en presentation av ditt egna färgsättningsprojekt.

Studiematerial och litteratur

Lärarens eget studiematerial 

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
31 aug 2024 - 1 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 31 aug 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 1 sep 2024 kl 10:00 - 13:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
115800
Pris
2900 kr