Inredning och styling för hemmiljö

Plats Göteborg

Vill du lära dig och planera och förbättra din inredning i hem miljö. På denna kurs så undersöker vi inredarens vardag och det man behöver tänka på för att få till en inredning utifrån uppsatta mål.

Boka kursen nu
Vi gör en genomgång av skeenden och milstolpar i den västerländska designhistorien med startpunkt i industrialismens början och kommer att se hur den nya tiden ledde till det som i dag kallas design och hur den har utvecklats. Fokus på ligger på 1900-talets designhistoria med några tillbakablickar till 1800-talet. Strömningar i samhället har påverkat designen såväl idémässigt som konkret i former och uttryck men skiljer mellan formgivare, länder och kultur. Under kursen tittar vi på det som har kommit att betraktas som de viktigaste milstolparna under Art & Crafts Movement, Jugend, Modernismens ursprung och utveckling, Industridesign och Popkulturell design vidare till Postmodernismen. Vi kommer att se hur olika rörelser har påverkat varandra och detta mot bakgrund till händelser i samhället vilka har satt avtryck i formen. Fokus ligger på design och arkitektur med några referenser till bildkonst och andra konstformer. Under varje epoks presentation görs några fördjupningar i enskilda formgivares arbeten samt tongivande organisationer.

Mål

Kursen går igenom grundläggande moment inom inredning med utgångspunkt i offentlig miljö som med lätthet kan flyttas över till hemmiljö. Efter kursen ska du känna trygg i dina inredningsval.

Målgrupp

Kursen för dig med ett stort inredning och styling intresse och vill lära dig att omsätta detta till verklighet.

Innehåll

Teori varvas med praktiska uppgifter, det förekommer även hemuppgift.

Färglära

Moodbord och koncept

Trender och inredningsstilar

Stilleben

Målgrupp och tema

Styling

Kursledare

På Folkuniversitetets har vi kursledare som är utbildade och yrkesverksamma inom sina fält.

Anna Bulow är projektledare, interior designer och textilformgivare som sedan 2007 har hjälpt tusentals uppdragsgivare att inreda hem inför försäljning samt att inreda privata bostäder och kontorsmiljöer.
Anna är utbildad i textilformgivning, måleri, skulptur, arkitektur och konsthistoria vid Carl Malmstens, Capellagården och vid Stockholms universitet. 2012 startade Anna homestaging och inredning efter som ”in house stylist” på Stadshem. Vi sidan av sitt egna företagande undervisar Anna på Folkuniversitetet.

Litteratur och material

Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material. Inför kursstart får du en materiallista med material som behöver införskaffas för kursen.

Kursledare

Anna Bülow

Anna Bulow är projektledare, interior designer och textilformgivare som sedan 2007 har hjälpt tusentals uppdragsgivare att inreda hem inför försäljning samt att inreda privata bostäder och kontorsmiljöer.

Anna är utbildad i textilformgivning, måleri, skulptur, arkitektur och konsthistoria vid Carl Malmstens, Capellagården och vid Stockholms universitet. 2012 startade Anna en egen Inredningsstudio eller eget inredningsföretag efter 5 år som In House Stylist på Stadshem. Vi sidan av sitt egna företagande undervisar Anna på Folkuniversitetet.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 27 okt 2022
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1138450
Pris
2675 kr