Grafisk design distans

Plats Distans

Är du intresserad av kommunikation, färg och form? Då är vår distansutbildning i grafisk design något för dig.

Boka kursen nu

Kursupplägg

I den här kursen jobbar vi med byggstenarna för grafisk kommunikation och grafisk design. Genom olika övningar får du tillfälle att träna din formkänsla och kreativitet samtidigt som du får öva metod och tillvägagångsätt för projekt inom grafisk design.
Kursen är på distans och genomförs i Folkuniversitetets digitala läroplattform. När du läser på distans bestämmer du själv var och hur du vill studera.


Vi går igenom:
  • Grundläggande kommunikationsteori och grafisk identitet
  • Typografi och text som uttryck
  • Typografiska grundregler
  • Komposition och balans
  • Kommunicera bild och känsla
  • Produktionsansvar

Målgrupp

För dig som vill studera på distans och är nyfiken på grafisk design.

Studiematerial/Litteratur

Lärarens egna material. Du kommer även att få tillgång till digitalt material på vår utbildningsplattform.

Förkunskaper

Kursen underlättas av att du behärskar programvaror där du kan ta fram enklare grafisk design för att lösa inlämningsuppgifterna men det är inget krav. Vi kommer inte att lära ut några programvaror i kursen utan du får själv avgöra vilka program du vill arbeta med

Arbetsformer
Kursen är på distans och försiggår helt i vår digitala läroplattform. Du arbetar med praktiska exempel där du lär dig förstå hur du skapar visuell kommunikation. Du kommer få uppgifter som du jobbar med mellan kurstillfällena.

Observera att kursen ges varannan vecka. Kursdag och tid kan komma att ändras.

Kursintyg

Vid 75 procents närvaro får du på begäran Folkuniversitetets kursintyg.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
01 mar 2022 - 17 maj 2022
Ti -
Tillfällen
7
Studietimmar
28
Kurs-ID
1114886
Pris
4945 kr