Klassiskt Porträttskulptur, sommar

Plats Stockholm

Sommarkurs i klassiskt porträttskulptur för dig som vill lära dig skulptera hela processen från kranium till färdig skulptur.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Alla oavsett kunskapsnivå kan delta eftersom eleverna får individuellt anpassad vägledning.

Innehåll

Eleverna kommer börja med att skulptera ett kranium för att förstå underliggande form. Under skapandet kommer proportion, rytm, och konstruktion betonas. Efter att ha skulpterat kraniet kommer eleverna vidareutveckla det efter levande modell med dess ansikte. Kursens metod är baserad på akademiska metoder från förr. Alla nivåer är välkomna.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av cirka 6 deltagare. Vi skulpterar efter modell.

Material

Material ingår i kursavgiften.

Kursledare

Lärare är Farigh Ghaderi som bl a har undervisat på Konstakademin i Florens men även på utbildningar i Sverige. Läs gärna mer om läraren och se inspirerande exempel på hans arbeten på hans hemsida.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Farigh Ghaderi

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 jul 2021 - 08 jul 2021
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1100175
Pris
4175 kr