Abstrakt måleri intensiv

Plats Malmö

Utveckla din färdighet i abstrakt måleri. På den här intensiva målerikursen i centrala Malmö får du arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • utveckla ditt abstrakta måleri med individuell handledning
  • grundläggande färglära - valörer, kalla och varma färger och komplementfärger.
  • komposition
  • övningar i hur du abstraherar
  • grundläggande historia om abstrakt måleri

Kursupplägg

Ni träffas måndag till torsdag förmiddag under en vecka.

Du arbetar praktiskt med dina projekt och får stor möjlighet till handledning från din kursledare under större delen av tiden. Din kursledare har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du når dina mål.

Mål

Utveckla ditt abstrakta måleri och din teknik, eller lär dig den grundläggande tekniken för att abstrahera, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera din skapandeprocess och få dig att anta nya utmaningar.

Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna då undervisningen är individuellt anpassad till stor del. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Stafflier finns att låna i ateljén.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland också intensivkurser med specifik inriktning.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer vi att kontakta dig.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Nicklas Randau

Nicklas är konstnär, utbildad vid Konsthögskolan i Malmö, Cooper Union i New York och Östra Grevie Folkhögskola. Han arbetar främst med abstrakt oljemåleri.

Nicklas Randau tog sin masterexamen vid Konsthögskolan i Malmö 2017 och var efter det en av mottagarna av Bernadotteprogrammets stipendium, utdelat av Konstakademien. Han har bland annat ställt ut i Berlin, Malmö, och Stockholm.

På Folkuniversitetet håller han kurser i måleri. Se Nicklas verk på hans hemsida nicklasrandau.com.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
05 jul 2021 - 08 jul 2021
Må 10:00 - 13:00
Ti 10:00 - 13:00
On 10:00 - 13:00
To 10:00 - 13:00
Tillfällen
4
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1102044
Pris
1795 kr