Akvarell grund

Plats Växjö

Här får du bekanta dig med akvarellmåleriet och lära dig om material och grundläggande tekniker.

Boka kursen nu
Akvarellmåleriet bjuder på spännande möjligheter till att både experimentera med och till att skapa stämningsfulla målningar med. Med grundläggande tekniker och akvarellfärgernas speciella egenskaper finns det mycket att utforska i sitt måleri. Med varierande övningar går vi steg för steg igenom material, tekniker, färglära, komposition, hur man målar former, ljus och skuggor mm. Vi kommer också att öva på att skissa då man har god hjälp av att kunna planera sin bild innan man börjar med sin akvarellmålning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kompl prisinfo

Ta med blyertspenna och skissblock vid första tillfället. Du som inte har färg och penslar kommer att få tips och råd vid första kurstillfället. Har du redan färg och penslar så tar du med dig det vid varje kurstillfälle.

Leen Alsibai

”Det är inte tillräckligt att tro på konst, men det är hoppfullt att tro på vad konst kan göra för mänskligheten” - ett tankesätt som jag personligen upptäckt under mina korta levnads år.

Entusiasm för konst, filosofi och kosmologi har alltid varit en del av Leens liv, då hon är uppvuxen i en familj bestående av två kreativa arkitekter.

Leen började sin grundutbildning inom konst i Damaskus vid Konsthögskolan - på institutionen för Inredning och Scenografi. Nu är hon stolt student vid Linnéuniversitetet på Design och Hållbarhetsprogrammet. Detta är Leens andra masterexamen, och hon finner det oerhört spännande att kombinera konst, design och hållbarhet. Hon har även arbetat som lärarassistent och därmed fått erfarenhet av att dela med sig av sina kunskaper till andra.

För Leen handlar inte den här kursen enkom om en vidareutveckling i teckning och akvarellmålning, utan också ett äventyr och resa i vårt inre och vårt sätt att se på omvärlden – livet och människor omkring oss – samtidigt som man får fullt utlopp av kreativitet och målningsteknik.

Leen Alsibai

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
27 sep 2020 - 01 nov 2020
Sö 10:00 - 12:30
Tillfällen
6
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1075886
Pris
1495 kr