Skriv kreativt - kom igång och skriv (kväll)

Plats Göteborg

Vill du komma igång med att skriva kreativt? Det här är en kurs för dig som är intresserad av skrivandet som ett personligt uttryck.

Boka kursen nu

Mål

Målet med kursen är att komma igång och ge inspiration till fortsatt skrivande och att hjälpa dig att hitta metoder för att gripa tag i läsaren.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av kreativt skrivande och vill komma igång med att skriva. Du kan vara nybörjare, eller ha ägnat dig åt skrivande tidigare. Inga förkunskaper krävs, bara skrivlust.

Innehåll och arbetssätt

Kursdeltagarna får prova en mängd olika utgångspunkter för kreativt skrivande och för att utmana sig i sitt skapande. Vi kommer att gå igenom tekniker för berättelsens olika delar, som dramaturgi, miljöbeskrivningar, berättarröst och dialoger med målet att deltagaren skall få med sig en bred verktygslåda att använda i sitt framtida skrivande.

Kursen har en experimentbetonad, positiv och lekfull ingång till skrivandet där vi varvar inspirerande genomgångar kring olika berättargrepp med många praktiska skrivövningar med stor variation och en del hemuppgifter. Vi kommer också att diskutera textrespons och prata om texterna gemensamt för att utvecklas vidare. Kursdeltagaren kommer efter avslutad kurs förhoppningsvis känna sig mer säker i sitt eget uttryck som skribent och ha större självförtroende till fortsatt skrivande.

Övrigt

Ta med någonting att skriva med, så som papper och penna och/eller dator.

Kursmaterial

Delas ut löpande under kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2022 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas med kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Märta Elf

Vi skriver hundratals ord varje dag, vi postar och kommenterar på sociala medier, vi sms:ar nära och kära och kanske skriver vi till och med mejl eller dokument på jobbet. Skrivandet är tusentals år gammalt och att kunna skriva ner information lade grunden för människans abstrakta tänkande och civilisationen som vi känner den. Trots att skrivandet har varit med så länge så utvecklas det fortfarande, genom att vi kombinerar nya ord på nya sätt eller blandar genrer på ett sätt som ingen har gjort tidigare.

Det är naturligt, mänskligt och roligt att skriva och uttrycka sina tankar och känslor. Oavsett om man vill skriva för att experimentera med språket eller om man vill skriva för att underhålla och låta läsaren ryckas med till en annan värld så använder man samma verktyg. Kan du skriva sms så har du en utmärkt grund för att skriva storslagen poesi.

Jag är litteraturvetare och redaktör och jobbar till vardags med att hjälpa författare att ta fram de bästa sidorna både hos sig själva som författare och i deras individuella texter.

Min ambition med kursen är att vi skall få möjlighet att djupdyka i text och språk och både skriva mycket och prata mycket om skrivande. Vi kommer att prova på olika genrer och olika begränsningar för att försöka ringa in hur man kan förmedla känslor och stämning till läsaren. Förhoppningsvis kommer du att få prova nya saker, kanske hitta en dold talang eller bli bättre på en gammal styrka!

Med hjälp av kreativa skrivövningar och textsamtal vill jag att vi hittar ett lustfyllt förhållande till skrivande, nya och fördjupade sätt att se på text och en säkerhet i det egna uttrycket.

Vi ses!
Vänliga hälsningar Märta

Märta Elf är lärare i skrivande på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 26 okt 2022
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1144535
Pris
2975 kr