Programmera i Scratch, 9-15 år

Plats Uppsala

Är du nyfiken på programmering? Vill du få en inblick i programmeringens värld och förstå hur dataprogram är uppbyggda? Då är det här en kurs för dig!

Boka reservplats

Med anledning av Corona

Den här kursen kommer att ges på plats i våra lokaler. Den kommer därför förmodligen inte att vara lämplig för dig som tillhör en riskgrupp för Covid-19. Om de allmänna rekommendationerna vid kursstart är sådana att det avråds från fysiska sammankomster, kommer kursen att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är 9-15 år och som är nyfiken på programmering. Inga förkunskaper krävs. Det underlättar om du är van vid att använda dator (snarare än bara surfplatta), men det är inget krav.

Mål

Målet med kursen är att du ska få en första förståelse för hur dataprogram är uppbyggda och fungerar, samt att du själv ska kunna skapa enkla program i Scratch.

Innehåll och upplägg

I kursen arbetar vi i programmeringsspråket Scratch. Korta teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar och uppgifter. Vi går igenom de fundamentala verktygen i Scratch och du får själv utveckla ett enkelt spel enligt en instruktion.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen bärbar dator till kursen. Det spelar ingen roll om det är en PC eller Mac, men det kan inte vara en surfplatta.

Vi använder oss av kursledarens eget material, samt av material som finns tillgängligt gratis på nätet. Inga kostnader för kursmaterial tillkommer utöver kursavgiften.

Kursledare

Mats Larsson läser Civilingenjörsprogrammet i IT vid Uppsala universitet. Vid sidan av studierna arbetar han inom föreningen Hello World! som uppmuntrar och sprider intresse och kunskap om naturvetenskap och teknik. Under 2019-2020 ingår han även i ett projekt med Ingenjörer utan gränser, med syfte att konstruera och installera en datorsal i en skola i Liberia.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Mats Larsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2020 - 25 okt 2020
Sö 13:00 - 15:30
Tillfällen
5
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1075205
Pris
1250 kr