INSTÄLLT! Vad alla behöver veta om spel

Plats Skövde

Jonas Linderoth är professor i media, estetik och berättande vid Högskolan i Skövde och gästprofessor i pedagogik vid försvarshögskolan. Han ger en genomgång av de vanliga frågor som samhället ställer kring dataspel. Blir man våldsam? Är det en risk att barnen blir beroende? Kan man lära sig något bra av spel och i så fall vad?

Jonas Linderoth har en bakgrund som bildlärare och arbetade i många år som pedagogikforskare vid Göteborgs universitet. Han svarar också på frågor som: Är datorspel mest som interaktiva filmer eller mer som brädspel? Vad vet vi från forskning och vad är myter?

Föreläsningen arrangeras av Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet och genomförs med stöd av Folkuniversitetsförening. Ingen föranmälan.

För mer information:

Eric Hellgren, Högskolan i Skövde, e-post: eric.hellgren@his.se, tel. 0702-12 11 62
Freddie Johansson, Skaraborgs Senioruniversitet, e-post: jfreddie0@gmail.com, tel. 0702-39 95 55.

15 apr 2020 - 15 apr 2020
On 18:30 - 20:30