Fermentering - Kimchi & Syrade Grönsaker

Plats Norrköping

Få kunskap i hur man tillverkar kimchi. Kurserna hålls av ingen annan än Camilla Karlsson. Hon driver Kvillinge Ekologiska Hantverksbryggeri i Åby och hon har vunnit SM i mathantverk under 2018.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursen innehåller olika teoretiska moment i fermentering, historia och bakgrund, råvarukunskap, livsmedelshygien samt rekommendationer kring bryggutrustning.

Stor del kommer läggas på praktisk tillämpning, själva fermenteringsprocessen.

Vi kommer att ägna oss åt att göra kimchi – vilket är syrad kål, vitlök, chili, lök och ingefära i en smakrik blandning.

Efter avslutat kurs kommer varje deltagare få ta med sig sin påbörjade kimchi hem.

Materialkostnad

Materialkostnad tillkommer på 350kr.

Ledare

Camilla driver mikro fermenteriet Kvillinge Ekologiska utanför Norrköping, där produceras både kombucha, jun, vattenkefir, kimchi och andra syrade grönsaker. Hon älskar mat och smaker, och hennes hjärta klappar lite extra för det småskaliga och närproducerade. Ett annat driv som hon har är att inspirera och motivera andra att hälsoboosta sitt liv, med allt från smoothie recept och andningsövningar till att brygga sin egna kombucha och syra grönsaker!

Kursledare

Camilla Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2020 - 07 okt 2020
On 17:00 - 21:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1075703
Pris
600 kr