Ekonomiassistent, Kurspaket

Plats Distans

Läs Ekonomiassistent på distans. På Folkuniversitetets Vuxengymnasium på distans läser du när det passar dig. Det ger dig möjlighet att kombinera dina studier med jobb eller annan sysselsättning.

Boka kursen nu

Kurspaketen på Vuxengymnasium på distans är utformade för många olika behov och yrkesroller. Du kan lägga upp dina studier utifrån din egen tid, läsa när det passar dig och själv bestämma när du vill avsluta kursen inom angiven tid. Detta innebär stora möjligheter till kombinationer av studier, arbete och andra sysselsättningar.

Vill du vara ekonomichefens högra hand? Är du duktig på att arbeta med siffror och service? Gillar du att lösa ekonomiska problem?

Då är detta rätt utbildning för dig. Som ekonomiassistent arbetar du exempelvis med bokföring, utbetalningar, löner, fakturering med mera. Uppgifterna varierar ofta mellan olika arbetsgivare. Det är viktigt att du är ordningssam, strukturerar och har en helhetsbild då du ofta blir spindeln i nätet på företaget. Detta program syftar till att ge en bred kunskap i ämnena företagsekonomi, redovisning, affärsjuridik med flera.

Gymnasiepoäng
900 p

Förkunskaper
Kurspaketet bygger på grundskolans kunskaper eller motsvarande. Om du avser att gå för betyg gäller olika förkunskaper för flera kurser i paketet. Kontakta administrationen för förklaring vid behov.


Innehåll kurspaket:
 • Information och kommunikation 1 (INFINF01) 100 poäng
 • Företagsekonomi 1 (FÖRFÖR01) 100 poäng
 • Administration 1 (ADMADM01) 100 poäng
 • Företagsekonomi 2 (FÖRFÖR02) 100 poäng
 • Kommunikation (PEDKOU0) 100 poäng
 • Marknadsföring (FÖRMAD0) 100 poäng
 • Redovisning 2 (FÖRRED02) 100 poäng
 • Affärsjuridik (JURAFF0) 100 poäng
 • Specialisering företagsekonomi (FÖRFÖR00S) 100 poäng
 • Betyg
  Om en juridisk person (en organisation/företag med organisationsnummer men inte s.k. enskild firma) bokar kursen ingår möjligheten att genomföra slutprov för betyg i varje delkurs för en tilläggskostnad. Elever som läser mot betyg ska i samband med anmälan skicka in personbevis och kopia på gymnasiebetyg (eller liknande). Den juridiska personen ska skicka in en s.k. "Betygsbeställning" som man kan ladda ner från vår hemsida: https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/komvux/vuxengymnasium-pa-distans/om-vuxengymnasium-pa-distans/betyg-och-kursintyg/blankett-for-betygsbestallning/.

  Övriga deltagare kan ansöka om prövning hos Vuxenutbildningen i en kommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

  Kurslitteratur
  Se vår allmänna litteraturlista på avdelningens förstasida under rubriken ”Om skolan”. https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/komvux/vuxengymnasium-pa-distans/om-vuxengymnasium-pa-distans/
  Kurspaketet innehåller delkurser som även finns som enskilda kurser på hemsidan. Dessa finns representerade i den allmänna litteraturlistan.

  Kostnad
  37535 kr inkl. moms. Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkommer.

  Övrigt
  Första kursen startar när betalningen av kursavgiften är registrerad hos oss. Från kursstart har du 2,5 år på dig att avsluta dina studier. Se FAQ för svar på de vanligaste frågorna.

  Har du frågor?

  Kontakta Vuxengymnasium på distans VgPD

  distans.vast@folkuniversitetet.se

  Tid
  Löpande kursstart
  Kurs-ID
  1093827
  Pris
  37535 kr