Börspsykologi Distans Live

Plats Distans

Många erfarna börsanalytiker anser att det bakom lyckade aktieaffärer ligger mer psykologi än ekonomi. Genom att ligga steget före och inte följa flockbeteendet kan du förbättra dina möjligheter.

Boka kursen nu
Händelser i världen kan få enorma dominoeffekter, något vi alla blivit medvetna om i samband med Coronavirusets framfart. Men vad är det egentligen som styr hur vi handlar i en stressad och pressad situation? Går det att hålla huvudet kallt och vilken strategi ska man ha? Genom kunskaper i börspsykologi är du förberedd i olika skeenden och vet vad du bör göra och när. Beslutsmodellerna i kursen kan hjälpa dig att ta klokare beslut och göra bättre affärer.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill bli mer insatt i hur psykologi påverkar börsens uppgångar och nedgångar.

Mål
Efter kursen ska du ha ökad kunskap om och verktyg för hur du bäst agerar i olika börssituationer.

Innehåll
Ur innehållet:

  • Ha mod när andra darrar
  • Beslutsmodeller
  • Förstå pessimism och optimism på börsen
  • Pris per aktie och värde per aktie är olika saker
  • Flockbeteende
  • Konfirmationsbias
  • Hundportföljen, OMXS30
  • Börskorrektioner
  • Statistik, sannolikhet och börserfarenhet
  • Det kollektiva minnet i teknisk aktieanalys

Arbetssätt
Kursen ges på distans i föreläsningsform. Möjlighet till frågor och diskussioner.

Litteratur & material
Ej obligatorisk men rekommenderad är Börsens psykologi: så vinner du över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer (Lars-Erik Boström) ISBN 9789197982832

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2022 - 02 jun 2022
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1120118
Pris
550 kr