Hiphop 13+ Beginner Kevin Wedin

Plats Stockholm

Hiphop är en kultur. De 4 elementen är: DJ, MC, breaking & graffiti.Vilket kan översättas till: musik, rap (rytm och poesi), dans och bildkonst.

Boka kursen nu

Hiphop är ett afroamerikanskt kulturfenomen men har tydliga influenser även från bl.a. Sydamerikanska danser och musik former om man blickar tillbaka till början av 70 talet när hiphopen ”föddes” som fenomen i södra delen av stadsdelen the Bronx i staden New york. När vi i detta fallet säger hiphop gör vi skillnad på de äldre föregående stilarna som breaking, locking och popping då de skapades till funk musik. Breaking är ju den första dansen som tillhör kulturen som i sin tur hade ”rocking” som föregångare men vi refererar alltså till de social danser, steg och rörelser som ”uppfunnits” till rap musik från början av 80 talet ända fram tills nu. Hiphop dans är således i denna tolkning de sociala danser och steg som uppfunnits till rap musik men gräver man djupare i vad många utövare faktiskt gör för rörelser och vad de teknikerna baseras på finns det tydliga kopplingar till äldre ”streetdance-stilar” då man ser tekniker som t.ex: waves, poppar, isolationer och annat som anses tillhöra t.ex. Popping. Hiphop dansen utvecklas ständigt och i takt med att nya varianter och stilar dyker upp musikaliskt så skapas det nya steg och danser. Detta sker delvis genom populärkultur och får sin spridning där igenom. Musiken är drivkraften till den ständiga förändringen då dansen alltid är direkt kopplad till musiken därav den drastiska skillnaden på stegen man gjorde på 90talet mot de steg som skapats till den långsammare typen av hiphop musik som dominerar dagens soniska landskap. På de flesta klasserna arbetar lärarna med grooves, foundations, social/party dances, stegkombinationer, teknikövningar, freestyle och om de väljer så även koreografi under terminens gång. .

Förkunskaper: Beginner - Nybörjare. Inga förkunskaper krävs. För ungdomar och vuxna med yngsta ålder 13 år. Inom ämnet hiphop/street kan undantag ske i åldersindelningen i samråd med Balettakademien.

Kursledare

Kevin Wedin

Recba Balettakademien

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
28 jan 2021 - 20 maj 2021
To 20:10 - 21:00
Tillfällen
14
Studietimmar
28
Kurs-ID
1089679
Pris
2100 kr