Bollywood (N)

Plats Linköping

Prova på den härliga bollywooddansen med Susmita och lär dig dansa en berättelse! Ny danskurs för unga och vuxna hos Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Bollywooddans härstammar från Indien och kännetecknas av färgglada dräkter, handgester och fartfyllda rörelser. Dansen har sitt ursprung i den indiska filmindustrin med sina musikaler. Stilen blandar diverse dansstilar inom indisk dans såsom Bharatnatyam, Kathak, folkdans men influeras också av västerländska dansstilar så som Street.

I den här kursen får du grundläggande kunskaper inom dansstilen med fokus på taktkänsla, hur man blandar olika dansstilar samt hur man kan framföra en berättelse genom dans.

Kursupplägg

Lektionerna börjar med uppvärmning och sedan följer övningar inom olika rörelsetekniker med mycket fokus på handgester och rytm. Vi jobbar sedan med en koreografi till en vald Bollywood-låt.
Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på övningarna och musikvalet som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 16 år och uppåt.

Förkunskap

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N):

Vi lär oss grunden inom vald dansteknik: grundsteg, introduktion och inspiration. .

Material

Du tar med dig egen, märkt vattenflaska och har bekväma kläder på dig så att du kan röra dig fritt. Vi dansar med inomhusskor.

Kursledare

Susmita Basu

Susmita Basu har dansat i nästan hela sitt liv och fastnade tidigt för den indiska dansen.

Parallellt med andra studier utbildade sig Susmita därför inom olika indiska dansstilar, främst Bharatnatyam, Kathak och Rabindranritya. När hon flyttade till Sverige började hon undervisa inom den alltmer populära stilen som kallas Bollywood. Under senare år har hon även dansat andra dansstilar som Bhangra, Afrikansk dans och Street.

"I mina koreografier älskar jag att kombinera olika stilar där de Indiska stilarna dominerar. Dansen ska innehålla mycket energi och ska vara tekniskt sett "krispig". Under lektioner berättar jag gärna historien bakom dansstegen och gesterna som man använder. Jag tycker det är givande att lära andra att dansa och sedan se de uppträda."

Susmita Basu är lärare i Bollywood på Dansstudion i Linköping

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2022 - 28 okt 2022
Fr 18:00 - 19:15
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
11
Kurs-ID
1136688
Pris
850 kr