Livslångt lärande – studiecirklar för dig som är senior

Du är aldrig för gammal för att lära dig något nytt och roligast är att lära sig i gemenskap med andra – det är något vi på Folkuniversitetet tror helhjärtat på.

Close up of a group of seniors hiking through the forest

Livslångt lärande

Idag är vi många som bär på en känsla av ensamhet. Det kan bero på flera saker. Allt från att arbetslivets gemenskap försvunnit i samband med pensionen till att familj och vänner bor på annan ort eller helt enkelt inte har möjlighet att träffas särskilt ofta. I och med Covid -19-pandemin har dessutom många behövt isolera sig för att minska smittorisken och upplever en känsla av ensamhet som följd.

Folkuniversitet vill få fler äldre att hitta till folkbildningen och på så sätt främja gemenskap, utveckling och livslångt lärande.

 

Delta i en digital aktivitet - vi hjälper dig!

Att delta i en digital aktivitet kan kännas främmande om man aldrig gjort det förut men det behöver inte alls vara krångligt.

Det fungerar bra att delta antingen med din dator, smartphone eller surfplatta. Nedan kan du se vilka aktiviteter vi har. Välkommen!

 

  • Livsberättargrupper

I en livsberättargrupp får du chans att reflektera över erfarenheter och minnen tillsammans med andra seniorer. Vissa vill skriva ner sina berättelser medan andra helst berättar muntligt - i en livsberättargrupp är det upp till dig att välja själv hur du vill dela din berättelse.
Läs mer här och gör en intresseanmälan


  • Bokcirkel

Tycker du om att läsa och vill reflektera kring det du läst tillsammans med andra? En bok­cirkel är ett utmärkt sätt att få ut mer av det du läser och samtidigt hitta nya vänner med samma intressen som dig.
Läs mer här och gör en intresseanmälan

 

Hur går jag till väga?

Om du är intresserad av att delta i någon av dessa aktiviteter kan du anmäla dig via länkarna ovan eller kontakta oss direkt. Du kan också komma med egna förslag på aktiviteter eller ämnen du skulle tycka det vore roligt att fördjupa dig inom. Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Folkbildning – på ett säkert sätt

Att delta i till exempel en studiecirkel är inte bara stimulerande och lärorikt utan också ett utmärkt sätt att finna nya lärdomar, intressen och inte minst en chans att hitta vänner för livet.

I och med spridningen av COVID -19 viruset vi på Folkuniversitetet valt att satsa extra på kurser och cirklar på distans i vår. Du hittar vårt breda utbud av distanskurser här.

Utöver våra distanskurser hjälper vi dig gärna att komma igång med en studiecirkel på distans. Nedan kan du läsa om två av våra digitala studiecirklar samt göra en intresseanmälan. Och kom ihåg; att delta i en studiecirkel på distans innebär också att du kan bjuda in familj och vänner som bor på annan ort än dig själv att vara med. Kanske hittar du ett nytt sätt att hålla kontakten med vänner eller en ny bästa vän i en helt annan del av landet!

 

Kontakta oss:

Signe Andersson, utbildningsledare "Projekt Livslångt lärande"
signe.andersson@folkuniversitetet.se
090-71 14 65