Livslångt lärande – studiecirklar för dig som är senior

Du är aldrig för gammal för att lära dig något nytt och roligast är att lära sig i gemenskap med andra – det är något vi på Folkuniversitetet tror helhjärtat på.

Close up of a group of seniors hiking through the forest

Livslångt lärande

Folkuniversitet vill få fler äldre att hitta till folkbildningen och på så sätt främja gemenskap, utveckling och livslångt lärande.

Idag är vi många som bär på en känsla av ensamhet. Det kan bero på flera saker. Allt från att arbetslivets gemenskap försvunnit i samband med pensionen till att familj och vänner bor på annan ort eller helt enkelt inte har möjlighet att träffas särskilt ofta. Covid-19-pandemin har dessutom inneburit att många behövt isolera sig och kan nu uppleva en känsla av ensamhet som följd.

 

Individuellt IT-stöd för dig som är 60+

Vill du lära dig mer om digitala tjänster och få hjälp med hur du får ut mest av din smartphone, surfplatta eller dator? Då vill vi välkomna dig till kostnadsfritt individuellt IT-stöd i höst! 

I ett samarbete med NTI Gymnasiet i Umeå kopplar vi samman dig med en duktig IT-elev och tillsammans går ni igenom de appar och e-tjänster som du vill ha hjälp med. Kanske vill du lära dig hur du köper en parkerings- eller bussbiljett på telefonen, hur du sparar recept på datorn eller hur olika banktjänster så som Swish och mobilt bank-ID fungerar. Du bestämmer vad du vill lära dig och NTI Gymnasiets elever hjälper dig utifrån ditt behov.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Delta i en digital aktivitet på distans - vi hjälper dig!

Att delta i en digital aktivitet kan kännas främmande om man aldrig gjort det förut men det behöver inte alls vara krångligt. Vi hjälper dig gärna om du är osäker och vill ha stöd i hur tekniken fungerar. Vi ser fram emot att höra av dig!

Delta i en kurs på distans
Att gå en distanskurs (onlinekurs) innebär att du kan lära dig oavsett var du befinner dig. Vi har distanskurser, både i grupp och enskilt, inom många ämnen.

Vad innebär det att gå en kurs på distans?
Våra distanskurser är utformade på olika sätt. Vissa använder virtuella klassrum, chatt eller webinarium (webbsänd föreläsning/undervisning). Vi använder oss av olika slags digitala verktyg, till exempel Moodle, Skype, Zoom och Teams.

Du kan använda valfri enhet som dator, surfplatta eller smart mobil för att delta i kursen. Kursmaterial kan vara digitalt eller så kan fysiskt material behövas som en bok, en kamera eller ritverktyg. Exakt vad du behöver framgår i beskrivningen av respektive kurs.

Folkuniversitetets distanskurser
Du hittar vårt utbud av distanskurser här.


Delta i en studiecirkel på distans

Vi hjälper dig gärna att komma igång med en studiecirkel på distans. Att delta i en studiecirkel på distans innebär att du kan bjuda in familj och vänner som bor på annan ort än dig själv att vara med. Kanske hittar du ett nytt sätt att hålla kontakten med vänner eller en ny bästa vän i en helt annan del av landet!
Läs mer om hur du deltar i en digital studiecirkel här.

 

Kontakta mig så hjälper jag dig!

Signe Andersson, utbildningsledare "Projekt Livslångt lärande"
signe.andersson@folkuniversitetet.se
090-71 14 65