Information med anledning av Covid-19

Folkuniversitetet följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterar löpande information och restriktioner i syfte att minska smittspridningen och är något som vi på Folkuniversitetet följer noggrant. Vi behöver alla hjälpas åt att ta ansvar för att minska smittspridningen - men också att minska den sociala isoleringen och hitta möjliga vägar till hälsofrämjande insatser och gemenskap.

Folkuniversitetet har återgått till verksamhet som också innebär fysiska träffar, och vi ser fram emot att få möta våra deltagare igen i olika sammanhang! 

Vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd införs från 1 december

Från den 1 december krävs det vaccinationsbevis för personer som är 18 år eller äldre att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som samlar fler än 100 personer inomhus. 

Läs mer om vaccionationsbevis

Ladda ner ditt vaccinationsbevis

Deltar du eller någon du känner i Balettakademiens aktiviteter vill vi att du även tar del av deras information. Läs mer på Balettakademiens hemsida.


Vad kan Du göra för att minska smittspridning?

Vi uppmanar våra deltagare att fortsatt vara noga med handhygien, använda handsprit som finns i våra lokaler, hålla avstånd, stanna hemma vid symptom på covid-19 och testa sig vid uppvisande av symtom. Detta gäller både vaccinerade och ovaccinerade.

Vad gör Vi för att minska smittspridning?

Vi ställer inget krav på vaccination för att delta i vår verksamhet. Du som eventuellt väljer att inte vaccinera dig har däremot ett extra stort ansvar att vara uppmärksam på symptom så att du inte utsätter andra för smitta

Vi har förstärkta städrutiner i våra lokaler. Vår personal jobbar till viss del hemifrån. Du når oss därför enklast per telefon eller e-post.

Verksamheten i våra fyra nordligaste län ser olika ut, och lokala anpassningar kan förekomma. Har du funderingar om vad som gäller just din kurs, studiecirkel, föreläsning etc, så kontakta ansvarig verksamhet.

Kontakta oss

 

Mer information från Folkuniversitetet angående Covid-19 finns på

Folkuniversitetet.se

Myndigheternas information om Covid-19, riskområden och spridning finns på

Krisinformation.se