Musik

Exempel på Folkuniversitetet Göteborgs samarbeten med organisationer, grupper och föreningar som arbetar med musik.

Tyred Eyes Folkuniversitetet i Göteborg

Starta en studiecirkel nu

Sångensemblen Amanda

Amanda består av en samling musiker, skådespelare, läkare, lärare och systemanalytiker samt en och annan konstnär som kör taxi. Kören har blivit ett begrepp i musikvärlden och en favorit för den stora publiken med sina sceniska och omstörtande föreställningar. Kanske beror det på gruppens starka önskan om att beröra och beröras i de möten som musiken skapar. En brokig skara körmedlemmar har skapat en unik konstnärlig spänning som utmanar och utvecklar gränserna för vad körsång kan vara.

Sångensemblen Amanda

Bolagsstämmorna

Bolagsstämmorna, Handelshögskolan i Göteborg, bildades 1986 och består idag av drygt 40 tjejer och killar som sjunger allt ifrån renässans till musikal och underhåller på många olika tillställningar.

Bolagsstämmorna

Boy Omega

Boy Omega är samlingsnamnet för multiinstrumentalisten Martin Henrik Hasselgren.

Boy Omega

Chalmers Sångkör

Chalmers Sångkör är den äldsta och största kårföreningen inom Chalmers Studentkår. Sedan urminnes tider har Chalmeristen sjungit. Urkoristen klarade sin strupe redan 1870, och sedan dess har kören sjungit vid många olika tillfällen på Chalmers tekniska högskola, till exempel vid Valborg och studentkårens mösspåtagningar. Dessutom arrangerar kören årligen julkonserter i Vasakyrkan samt framträder under Lucia.

Fabian Kallerdahl

Pianisten Fabian Kallerdahl anses vara en av Sveriges bästa jazzpianister. År 2006 fick han utmärkelsen Jazz i Sverige och ni hör honom i en rad konstellationer men främst med bandet Music Music Music, Le Systemé och The Splendor.

Fabian Kallerdahl

Mölndal Symphonic Band

Mölndal Symphonic Band (MSB) är en symfonisk blåsorkester som startade 1979 på Mölndals musikskola. Orkestern tog klivet utanför musikskolans beskydd 1984 och startade den politiskt och religiöst obundna föreningen Musik i Mölndal (MiM). MSB blev dess första sektion.

Mölndal Symphonic Band

Planeta Världsmusikfestival

Planeta bildades 2003 av folk- och världsmusikarrangörer i Göteborg som hellre ville samordna sina verksamheter än att konkurrera med varandra. Den gemensamma ambitionen är att marknadsföra och göra världsmusiken tillgänglig för alla i regionen.

Planeta Världsmusikfestival

Tongångarne

Tongångarne är ett storband och showorkester, knuten till Göta Studentkår vid Göteborgs universitet. De underhåller gärna på fester och spelar storbandsjazz, rockmusik, latin, schlager, ballader och mycket mycket mer. Det mesta är originalmusik med fyndiga och lokalt förankrade texter.

Tongångarne

Tyred Eyes

Tyred Eyes är från Göteborg och har spelat tillsammans sedan 2009. De har släppt tre plattor. Den senaste heter Destroy Everything You och kom ut 2019.

Tyred Eyes