Konsthantverk

Exempel på Folkuniversitetet Göteborgs samarbeten med organisationer, grupper och föreningar som arbetar med kosthantverk.

Konsthantverk Folkuniversitetet i Göteborg

Starta en studiecirkel nu

Broderiakademien

Broderiakademin är ett forum för att stärka samhörigheten mellan dem som broderar. Föreningen vill främja intresset för fritt broderi, och alla som har ett lustfyllt intresse för broderi är välkommen som medlem!

Broderiakademin

Färgfemman

Färgfemman är en förening som målar och tapetserar om gamla möbler. De håller till i en källarlokal i Mölndal. Gruppen träffas flera gånger i veckan och har hållit på i flera år. Några medlemmar har hunnit sluta och nya har kommit till. Nuförtiden lär de gamla medlemmarna ut sin kunskap till de som inte har varit med lika länge.

Lapphexorna

Lapphexorna bildades i Göteborg 1987. Det gör dem till landets äldsta lapptäcksförening. På senare år har intresset för lappsömnad vuxit och vi är nu cirka 300 medlemmar i och runt Göteborg.

Lerverk

Lerverk är ett konsthantverkskooperativ för keramiker, glas- och smyckekonstnärer som startades 1980 som ett gemensamt forum för utställning och försäljning. I sortimentet finner du det unika likväl som det traditionella – en härlig blandning av nyskapande nutida svenskt konsthantverk. Medlemmarna står själva för formgivning och hantverksmässigt utförandet i sina egna ateljéer och verkstäder.

Lerverk