Film

Exempel på Folkuniversitetet Göteborgs samarbeten med organisationer, grupper och föreningar som arbetar med film.

Film Folkuniversitetet Göteborg

Starta en studiecirkel nu

Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival är den ledande filmfestivalen i Norden och Europas 5:e största publika filmfestival med ca 200 000 besökare varje år. Festivalen drivs som ideell kulturförening med säte i Göteborg.

Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival Prisma

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för dig som är 0 år, 15 år eller någonstans däremellan. Prisma syftar till att erbjuda barn och unga ett angeläget och kvalitativt filmutbud från hela världen som kompletterar de filmer som annars når den svenska marknaden. Prisma arbetar också långsiktigt för en ökad visuell kompetens hos sina besökare genom inslag av seminarier, workshops och ”prova på”-aktiviteter.

Göteborg Film Festival Prisma

Teater ACTA

Teater ACTA skapar teater och film om aktuella ämnen som berör och öppnar upp för debatt. Produktionerna är ofta genreöverskridande med teater, dans, musik och filmprojektioner i samma föreställning. ACTA har en pedagogisk inriktning på alla pjäser som förstärks genom att föreställningarna följs upp med en workshop.

Teater ACTA

Filmtopp

Filmtopp.se belyser alla aspekter av filmbranschen för sina läsare, från idé till biopremiär, från Blu-ray till restaurering, från smalt till kommersiellt. För Filmtopp.se är det viktigt att få berätta om både nya talanger och begåvningar i lika hög grad som de hyllar gamla mästare. Bra film kommer från alla världens hörn och Filmtopp.se:s vision är att sprida den kunskapen vidare till hela publiken.

Filmtopp.se