Samarbeta med oss

Folkuniversitetet i Borås samarbetar med organisationer, grupper och föreningar inom kultur och bildning.

Samarbeta med oss - Folkuniversitetet i Borås

Vi gör det möjligt tillsammans

Här hittar du exempel på de organisationer och institutioner som Folkuniversitetet i Borås samarbetar med. Vi samverkar också med föreningar och fria grupper som tillsammans driver studiecirklar i till exempel akvarellmålning, trädgårdsodling, språk, musik, vävning, och mycket mer.

Alla föreningar är öppna för allmänheten. Är du intresserad av mer information och hur du kan bli medlem, så kan du läsa mer om deras verksamhet genom att följa länkarna nedan!

Senioruniversitetet i Borås

Senioruniversitetet i Borås är en ideell förening som är öppen för alla. I samverkan med Folkuniversitetet erbjuder föreningen intressanta studiecirklar, föredrag och resor.

Senioruniversitetet i Borås

Borås Släktforskare

Föreningen Borås Släktforskare samlar en växande skara personer som är intresserade av sitt ursprung. Här kan du få hjälp att hitta dina rötter!

Föreningens kurser och föreläsningar hittar du i Folkuniversitetets vanliga program! Det går också bra att anmäla sig direkt på Folkuniversitetet i Borås hemsida.

Borås Släktforskare

De Sju Häradernas Kulturhistoriska Förening

De Sju Häradernas Kulturhistoriska Förening främjar kulturvård och museal verksamhet i Borås med omnejd. Tillsammans med Folkuniversitetet arrangerar föreningen bland annat föreläsningar och studiecirklar.

De sju härdernas kulturhistoriska förening

Högskolan i Borås

Eftersom Folkuniversitetet präglas av ett vetenskapligt förhållningssätt och av vår framväxt ur den akademiska världen, är det viktigt för oss att ha ett nära samarbete med Högskolan!

Högskolan i Borås

Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer.

Varje år möter Drivhuset lokalt omkring 200 individer som vill utveckla idéer och som tillsammans startar 100 företag. Framgångsfaktorn är en kombination av coachande samtal och utbildning i en verklighetsanpassad utbildningsprocess, där du som entreprenör löpande testar din tanke mot din målgrupp. På så sätt kan du korta din startsträcka och ditt företag utvecklas i samklang med marknaden. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö skapar de framtidens företag och fler entreprenöriella individer.

Drivhuset i Borås

Tillsammansodling

En grupp glada odlingsamatörer lär sig odla ekologiskt på 1000 kvadratmeter åkermark. Ett tjugotal olika grödor frodas i fårorna, och deltagarna lär sig allt som hör odlingen till – från att planera vad som ska inhandlas och val av frösorter, till hur man håller skadedjur på avstånd och tillagar sin skörd när säsongen är över.

Musik och sång

Folkuniversitetet samarbetar med föreningar och grupper som är musikaliskt engagerade på olika sätt. Grupperna har många olka inriktningar – de sjunger i kör, dansar lindy hop, arrangerar spelningar för allmänheten eller lär sig spela ukulele tillsammans.