Maher har funnit sitt drömjobb

Som coach på Stöd och matchning gör Maher Al-Khamisi det han älskar, han hjälper människor att komma ett steg närmare jobb.

Maher jobbar som coach på Stöd och matchning

På Folkuniversitetets utbildningar möter du som arbetssökande skickliga coacher och handledare med ett stort nätverk inom olika branscher på arbetsmarknaden. Vi vet att våra deltagare har värdefulla erfarenheter och kunskaper och dessa vill vi ta tillvara på när vi matchar deltagare till arbete.

Maher har alltid velat jobba på Folkuniversitet. – Jag hade en otrolig tur. När jag behövde ett nytt jobb sökte Folkuniversitet en ny coach till stöd och matchning och jag fick jobbet, säger Maher.

Som coach jobbar Maher för att skapa förutsättningar för deltagarna att komma närmare jobb, till exempel genom en utbildning eller praktik. Vi erbjuder även språkstöd, studie- och yrkesvägledare samt föreläsningar.

Maher jobbar i ett team där hårt arbete har gett resultat. Under det senaste året har deras insatser bidragit till att 70 personer har fått jobb eller börjat en utbildning. Dessutom har stöd och matchning i Kristianstad fått tre stjärnor av fyra i Arbetsförmedlingens rating.

– Jag älskar mitt jobb då jag älskar att träffa nya människor och att bidra till att förbättra livet för andra. Jag kom själv hit från Irak 2009. Jag vet hur det är att vara ny i Sverige. Det är klart jag gör vad jag kan för att ge tillbaka till samhället.

Om stöd och matchning på Folkuniversitetet

Stöd och matchning finns på flera orter och är en utbildning för den som behöver intensivt och anpassat stöd vid jobbsökande. Utbildningen ger individuellt stöd som hjälper deltagaren att snabbare hitta jobb eller studier. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer och fattar beslut om vem som har rätt till Stöd och matchning.