Sök Meny
Korta Vägen i Härnösand

Korta Vägen i Örnsköldsvik

Korta Vägen är en utbildning för dig som är utländsk akademiker.

Utbildningen är till för dig som är arbetssökande och har en utländsk akademisk examen eller minst tre års akademiska studier på universitet eller högskola.

Målet med Korta Vägen är att öka dina möjligheter att hitta ett arbete som stämmer överens med din kompetens och din akademiska utbildning. Utbildningen förbereder dig för kompletterande universitetsstudier eller vidareutbildning med sikte på jobb.

Under utbildningen har du tillgång till en egen bärbar dator och du får litteratur för dina studier i svenska, grammatik och yrkessvenska.
Du får också litteratur och arbetsmaterial kopplat till din akademiska kompetens, samt arbetsmaterial från samtliga utbildningsdelar.

Om du vill du starta utbildningen kontaktar du din handläggare på Arbetsförmedlingen. Du som inte är klar med din SFI-utbildning kan också söka till Korta Vägen.

Informationsmöten om vår internationella akademikerutbildning genomförs på Folkuniversitetet i Sundsvall. Du kan också kontakta oss på Folkuniversitetet för ett studiebesök och få information om utbildningen eller kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen.

.........................................

Har du frågor?

Kontakta
Linnéa Pettersson
0611-36 51 20
linnea.pettersson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila