Sök Meny
Fika med forskare

After Work med Forskare

Vi vill göra forskning tillgänglig och att anordna föreläsningar är ett sätt. "After Work forskare" arrangeras av Folkuniversitetet, Högskolan Väst och Bohusläns museum. Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Uddevalla

Samtliga föreläsningar ges på Kajkanten i Bohusläns museum.

Hur påverkar fritidsbåtar och båtturism skärgårdsmiljön och areella näringar i kustområden?

Onsdagen 5 februari kl. 17.00

I området i och kring Sannäsfjorden och Grebbestad studeras miljöpåverkan och spridning av miljögifter från fritidsbåtar, båtturism och marinor till den marina miljön, där också odling och skörd av skaldjur och annat vattenbruk är viktiga näringar.
Föreläsare: Kjell Nordberg, Professor Institutionen för marina vetenskaper

Läs mer...

3D-printing – i rymden!

Onsdagen 4 mars kl. 17.00

I den här föreläsningen får ni möjlighet att träffa Petter Hagqvist och Almir Heralic, båda med doktorsexamen från Högskolan Väst. Nu arbetar de i sitt nyetablerade företag Procada med utvecklingen av en 3D-metallskrivare. Den ska kunna fungera i rymden och målet är att den finns med på den första bemannade rymdturen till Mars!

Läs mer...

Naturen som läkande medel

Onsdagen 1 april kl. 17.00

Vad gör natur och miljö med vår stress? Kan man bli glad av en garderobsblomma i rummet? Har uppmaningen ”gå ut och gå lite” faktiskt vetenskaplig grund?
Föreläsare:Eva Sahlin, fil dr, Institutet för stressmedicin – ISM, Göteborg

Läs mer...

Normkritisk vård – vad är det bra för?

Onsdagen 6 maj kl. 17.00

Vad innebär det att behandla människor som söker vård jämlikt? Hur kan vi bli medvetna om egna normer, förutfattade meningar och värderingar i mötet med människor? Möt Elisabeth Dahlborg, professor i omvårdnad på Högskolan Väst.

Läs mer...

 

 

Fler föreläsningar finner du i Trollhättan...

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Forskare skriver

Hur kommer det sig att mindfulness, som hämtar näring ur den buddhistiska religiösa traditionen, har vunnit gehör i medicinsk och psykoterapeutisk vetenskap och praktik?

Jenny Eklöf