Sök Meny
Forum för poesi och prosa

Författarbesök

Författarbesök med Lars Andersson och Klas Östergren

Klas Östergren  debuterade 1975 med romanen Attila. Genombrottet kom 1980 med Gentlemen som blivit en modern svensk klassiker. Sedan dess har han bland annat gett ut en lång rad romaner, översatt Salinger och Ibsen, skrivit manus för film och tv, varit ledamot i Svenska Akademien (2014-2018) och fått Sveriges Radios Novellpris. Hösten 2019 kom hans senaste roman, Hilde, som utspelar sig i 1920-talets Berlin.

 

Lars Andersson debuterade 19 år gammal med romanen Brandlyra. Några år senare, kom det publika genombrottet med Snöljus (1979). Han har sedan dess gett ut en lång rad romaner och essäsamlingar. Som översättare har han arbetat med norsk litteratur och till exempel tolkat Kjell MadsenEdvard Hoem och Arne Garborg till svenska. Nu är han aktuell med romanen De Gaulles dotter och kommissarie Ringer som kom ut 2019.

I vinter ger sig de båda författarna ut på vägarna tillsammans med ett eget program, som kretsar kring temat snö.

 

Tisdag 4 februari kl. 18.00 i Scenrummet, Stadsbiblioteket

Författarbesöken arrangeras av: Författarcentrum Väst, Trollhättans stadsbibliotek och Folkuniversitetet  

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.