Sök Meny
Östersunds pensionärsuniversitet (ÖPU)

Östersunds pensionärsuniversitet

Föreningen för kulturintresserade och samhällsintresserade pensionärer.

Östersunds pensionärsuniversitet (ÖPU är en ideell förening för kultur-och samhällsintresserade seniorer, religiöst och politiskt obunden.)

Pensionärsuniversitet (eller senioruniversitet som det heter på vissa platser) finns på ett 30-tal större orter runt om i Sverige. Man behöver inte vara akademiker för att tillhöra föreningen, utan alla med intresseför allmänbildning är välkomna. Vi är samarbetspartner med Folkuniversitetet som har sina rötter sprugna ur universiteten.

Välkommen

Du är välkommen att repetera gamla kunskaper eller lära dig något nytt och träffa många trevliga och intressanta människor. Vi ordnar föreläsningar, studiecirklar, och studiebesök i olika ämnen. Det kan vara språk, olika länder, historia mm. Vi gör också studieresor och utflykter utifrån medlemmarnas önskemål. Resorna kan vara både endags och längre. Destinationer för våra resor kan ligga i Jämtland och Norge, vid längre resor till bl a Island och Österrike.

Medlemskap, kontakt

Bli medlem i ÖPU - kontakta oss!

Aktiviteter

ÖPU-medlemmar välkomna till en ny termin God fortsättning på det nya året! Bättre sent än aldrig kommer nu en översikt över inplanerade aktiviteter under våren 2018.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila