Sök Meny

Föreningen Tilia

En rikstäckande ideell organisation för ungas psykiska hälsa.

Psykisk ohälsa är en av vår tids största folkhälsoutmaningar och Föreningen Tilia är därmed högst aktuella med sitt stöd 365 dagar om året och finns tillgänglig för hela landet. Blogg, podcast, chatt, föreläsningar och fysiska träffar är olika verktyg Tilia använder sig av för att stötta ungdomar. Föreningen erbjuder också lägerverksamhet. Under sommarlägret arbetas det med egenskrivna metod-materialet Be You som grundar sig i självkänsla och är skrivet tillsammans med en referensgrupp unga. Lägret kring nyåret öppnar upp för kravlöst häng, gemenskap och trygghet.

I slutet av 2018 startades den lokala föreningen i Östersund upp och väldigt snart blev Folkuniversitetet en samarbetspartner. Alla behöver vi ett forum där vi känner att vi kan lufta olika tankar, prata om det innersta och göra det med en omgivning som verkligen lyssnar. Den stöttningen finns inom sjukvården, men en ska inte behöva kalla sig sjuk för att få denna stöttning och detta är en stor anledning till att vi på Folkuniversitetet vill samarbeta med Tilia. Vi håller med föreningen om att det finns ett glapp i samhället och vi har gärna ett finger med i spelet för att minska det glappet.

Alla är välkomna att vara medlemmar och vi kan läsa mer om det på föreningens hemsida. Medlemskap är gratis för alla under 30 år.Till Föreningen Tilia

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila