Sök Meny
Victor lär sig silversmide på Dalheimers hus på Folkuniversitetet

Victor lär sig skapa i silver

– Det bästa är att man får jobba med händerna och skapa något. Ta små steg varje gång och komma närmare slutresultatet. Det känns jättebra när man har det färdiga resultatet och ser vad man faktiskt har gjort.

Dalheimers hus i Göteborg är byggt och anpassat för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Här finns bland annat stöd i form av daglig verksamhet, korttidsboende och friskvård. Vi träffade Victor som varje vecka går här på en cirkel i silversmide genom Folkuniversitetet.

Vad brukar ni göra när ni träffas?

Vi sitter i verkstaden och jobbar med våra olika projekt, samtidigt som vi småpratar lite med varandra. Alla bestämmer själva vad de vill göra. Jag gör till exempel en silverkedja som jag ska ha som armband. Det är lite pilligt, men nu har jag lärt mig hur jag ska göra. Om man vill får man köpa det man har gjort för priset på silvrets vikt, det är ganska billigt. Det är roligt att behålla det man har gjort eller ge bort till andra. En gång gav jag bort en silversked jag gjort i doppresent till några kompisars barn, de blev jätteglada.

Vad är roligast med att komma hit?

Att man får jobba med händerna och skapa något. Ta små steg varje gång och komma närmare slutresultatet. Det känns jättebra när man har det färdiga resultatet och ser vad man faktiskt har gjort. Det är mycket bättre än att sitta och kolla på teve eller spela spel. I början var det förstås lite klurigt och pilligt, men jag lär mig ganska snabbt. Man får jobba med tålamodet, det var svårt i början men nu går det bättre.

Att träffa gruppen är också roligt, vi pratar om en massa olika saker, framför allt i fikapauserna. Men om man vill sitta tyst och jobba går det också bra. Ibland sätter jag på mig mina hörlurar med musik, om jag inte känner för att prata. Det är skönt att man får göra som man vill.

Hur är ledaren?

Britt-Marie är underbar! Hon är väldigt duktig på det hon gör och har mycket erfarenhet. Hon tar det lugnt och visar hur man ska göra om man behöver hjälp. Men hon tar aldrig över utan visar hur man ska göra för att klara av alla momenten själv. Och så är hon glad och trevlig också. Vi har känt varandra länge och ibland har jag haft andra ledare i silversmide också, men hon är bäst!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

RGRM

Ronnie Gardiner Rhythm and Music Method.

RGRM

Hitta till oss