Våra partners i Gästrikland

Folkuniversitetets partners består avlokala föreningar i enrad olika ämnen, frånmångfald och integration till kultur och eget skapande. Genom ett samarbete med oss kan även din förening få stöd och möjlighet att utvecklas.

De föreningar vi samarbetar med arrangerar i första hand workshops, kurser och föreläsningar för sina egna medlemmar. Genom att samarbeta med oss kan de få hjälp med till exempel lokaler, material, kopiering.

Vi hjälper också till att marknadsföra våra samarbetspartners bland våra deltagare på utbildningar och kurser, i våra nätverk bland företag och organisationer samt då vi är på mässor.

Hur kan vi hjälpa dig?

Forsbacka kammarkör

Forsbacka kammarkör har historia sedan 60-talet. Förutom egna konserter göra även framträdanden med andra artister och orkestrar. Kören sjunger profan och sakral musik.

Gaffel ateljéförening

Gaffel ataljéföreningen anordnar bland annat workshops och prova-på-dagar. Ateljé och konstnärsverkstad i Gävle med lokaler i Industrihuset Vävaren.

Gästrik Konst

Folkfest och kultur på samma gång. Gästrik Konst gör konsten lättillgänglig då de arrangerar konstrunda i västra Gästrikland varje påsk.

Husmodersförbundet i Gästrikland

Folkuniversitetet samarbetar rikstäckande med Husmodersförbundet. I Gästrikland har vi samarbete med Ockelbos och Skutskärs lokalföreningar.

Pensionärsuniversitetet Gävle, PUG

Pensionärsuniversitetet i Gävle (PUG) är en förening för pensionärer som vill lära mer. Vi anordnar föreläsningar i aktuella ämnen varje vecka samt arrangerar temadagar och resor för våra medlemmar.

Studentföreningar

Sedan 2014 erbjuder vi studentföreningar vid Högskolan i Gävle att samarbeta med oss.

Gävle Biblioteks Vänner

Gävle Biblioteks Vänner är en ideell förening som anordnar öppna läsestugor, högläsning och andra evenemang på Stadsbiblioteket i Gävle. Dess ändamål är att stödja och främja Gävle biblioteks verksamhet och utveckling.

Senioruniversitetet Hudiksvall

Senioruniversitetet Hudiksvall är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden förening, öppen för alla seniorer (55+) i Hudiksvall med omnejd.

johanna.lundberg@folkuniversitetet.se