Sembrando Esperanza Peru, Fritidsagenturen och Platsen tilldelas Folkuniversitetets stipendium

Nu är vinnarna av Folkuniversitetets stipendium för fri kunskapsbildning 2016 utsedda. Sembrando Esperanza Peru, Fritidsagenturen och Platsen får 10 000 kronor var.

Folkuniversitetets stipendium för fri kunskapsbildning delas ut till grupper och föreningar som bedriver studiecirklar i Västra Götalands, Hallands eller Värmlands län.

2016 års vinnare är Sembrando Esperanza Peru, Platsen och Fritidsagenturen som får 10 000 kronor var för att utveckla sina gränsöverskridande kultur- och bildningsverksamheter.

Juryns motiveringar:

Sembrando Esperanza Peru tilldelas Folkuniversitetet stipendium för fri kunskapsbildning för sitt angelägna volontärarbete som innefattar kunskapsspridning om tuberkulos, mänskliga rättigheter och global hälsa för socialt utsatta människor i Perus huvudstad Lima.

Fritidsagenturen tilldelas Folkuniversitetets stipendium för fri kunskapsbildning för sitt ideella arbete med att tillhandahålla en kulturell mötesplats som bidrar till delaktighet samt ett levande och öppet kulturliv.

Platsen tilldelas Folkuniversitetet stipendium för fri kunskapsbildning för sitt ideella och visionära arbete med att utveckla ett rum för improviserad musik och ljudkonst som berikar Göteborgs kulturliv.

Stipendierna delas ut på Folkuniversitetet, Norra Allégatan 6, fredag 3 mars kl. 15:00 i sal 408.

I samband med utdelningen presenterar de vinnande grupperna sina verksamheter. Föregående års vinnare Meeting Place, Afghan Women Empowerment Program och Textila äventyr kommer också att redovisa användningen av sina stipendier.

Sembrando Esperanza Peru stöttar socialt utsatta, tuberkulossjuka i Perus huvudstad Lima. Föreningen tilldelas Folkuniversitetets stipendium för sitt angelägna, ideella arbete.

Sår ett frö av hopp för tuberkulossjuka i Peru

Ett konsertställe. Så beskriver jazzpianisten Fabian Kallerdahl Platsen. Men HOOB Records ideella satsning på en scen för improviserad musik och ljudkonst är mycket mer än så.

Plats för det fria och improviserade

Med ideella Fritidsagenturen ger Katarina Karlsson både nybörjare och professionella konstnärer möjlighet att ställa ut i centrala Göteborg.

Fritidsagenturen ger utrymme åt alla

Är ni ett gäng med ett gemensamt intresse och vill utvecklas? Vill ni starta en bokklubb, anordna en loppis, odla ekologiskt, teckna kroki, spela i ett band, starta en podcast, arrangera en festival eller sätta upp en teaterföreställning? Gör det som en studiecirkel!

Starta studiecirkel