Du är här:

Kevin Fratos ”Creative Writing” hyllas i BTJ-häftet

Vår lärare Kevin Frato släppte i april boken ”Creative Writing – a Classroom Guide”, en bok som nu fått en mycket fin recension i BTJ-häftet.

Creative Writing – a Classroom Guide är en handbok för lärare som vill få in kreativt skrivande i sin undervisning. Boken har nu fått en mycket fin recension i BTJ-häftet, en publikation där BTJ (tidigare Bibliotekstjänst) samlar litteratur de rekommenderar till bland annat bibliotek och universitet. I nr 12, 2019 skriver recensenten Alan Pejkovic bland annat följande:

“I denna korta, tankeväckande handbok ger författaren många goda tips på hur lärare i undervisningen kan använda sig av kreativt skrivande och går igenom hur skriftligt berättande får elever mer intresserade av läsning, förbättrar deras språkfärdigheter och låter dem uttrycka sin personlighet på ett medryckande sätt.”

”Boken lämpar sig både för klassrummet och för självstudier, och kan användas av såväl nybörjare som elever med viss erfarenhet av kreativt skrivande.”

Alan Pejkovic hyllar också bokens ”intressanta, och ganska svåra, skrivövningar” samt dess fina och inbjudande layout.

Kevin Frato undervisar i prosa på Skrivarlinjen samt i kurserna Creative Writing and Narrative Theory, Short Story Workshop och Novel Development Workshop.

Läs mer om boken på Natur & Kulturs hemsida.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus