Du är här:
Från Skrivarakademin till Mittuniversitetet

Skrivarakademins kurs Att skriva fackbok blir högskolekurs på Mittuniversitetet hösten 2016. Lotte Mjöberg, lärare på Skrivarakademin, kommer även att undervisa på högskolekursen.

– Det ska verkligen bli roligt att lyfta mina erfarenheter till universitetsvärlden! Det löper en tydlig röd tråd från Skrivarakademin till denna högskolekurs, säger Lotte Mjöberg, initiativtagare och universitetsadjunkt i både svenska och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet.

Högskolekursen ”Facklitteraturens värld – sakprosa i teori och praktik” är en kurs där teori varvas med praktisk kunskap. Den vänder sig till alla med skrivarglädje och intresse för facklitteratur. Kursen är på 7,5 högskolepoäng, har allmän behörighet och ges första terminen i Sundsvall, därpå i Östersund. Förutom Lotte Mjöberg är Ingela Norberg kursansvarig.

– Det finns inte någon liknande kurs vid något annat svenskt lärosäte. I Norge finns det däremot tre professurer i ämnet, och i Finland har det nyligen inrättats en professur och en docentur i ämnet.

– Mittuniversitetet blir alltså först i Sverige! Det var min framsynta studierektor som förstod potentialen med Skrivarakademin och uppmanade mig att ta fram en kursplan, säger Lotte.

I augusti 2016 kommer dessutom Lotte Mjöberg handbok i fackboksskrivande ut: ”1,2,3 Fackbok – från idé till framgång”. Den ges ut på Ordfront bokförlag.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus