Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Cecilia Hanssons nya roman hyllas av kritikerna

Cecilia Hanssons nya roman hyllas av kritikerna

Vår lärare Cecilia Hansson har just utkommit med sin nya roman "Au pair" som får strålande recensioner av alla kritiker.

Au pair är en memoar om besatthet, där en kvinnlig poet mitt i livet skriver en bok om att som nittonåring arbeta som au pair i Wien och bli förälskad i sin tysklärare. En ungdomlig pinsamhet, ett ingenting i livets flöde? Eller? Vad är det som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet, blir nycklar till vår förståelse av oss själva och omvärlden?

Au pair har fått strålande recensioner i samtlig press. Nedan följer ett urval av recensionerna. Cecilia Hansson arbetar som texthandledare på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen projekt. Under kommande veckor är hon också ute och talar om boken runt om i Stockholm, bland annat på Akademibokhandeln  den 2 februari och Dieselverkstaden i Nacka den 7 februari. I Kulturnytt i P1 pratar hon själv om arbetet med boken. 

”Cecilia Hansson både vill och vågar ta sig dit där det bränner eller brände som mest. /…/ Litteratur kan vara en användbar och verkningsfull praktik för studier i hjärtats innersta. Och Cecilia Hansson har med sin språkliga energi en ovanligt stor talang att göra detta allmängiltigt.” 
Svenska Dagbladet

”Au pair är en undersökning av det som aldrig blev - och det som ändå blev. Skriven i korta, precisa fragment. /…/ Att dessutom få sagt något om vem man var och vem man är, lämna öppet för läsaren att fylla i sig själv på de tomma ytorna och komma fram till ett svar som inte blir platt - det är en bedrift.”
Kulturnytt i P1

"Efteråt har jag, mot alla mina förväntningar, känslan av att ha läst något jag aldrig läst förut. Det, om något, är ett tecken på ett lyckat konstnärligt projekt.” 
Expressen

"när jag efter en stunds läsning vänjer mig vid den okonventionella gestaltningen av tid tycker jag bara att den är underbar. Det upplösta berättandet blir kongenialt med en genomsyrande frihetslängtan – all sorg och glädje i livet pågår på sätt och vis samtidigt, i mönster som ristas in i psyket för alltid." Dagens Nyheter

Aktuellt på Skrivarakademin

Toggle module

Om kursen Filmmanus

Toggle module

Instagram

Toggle module