Du är här:

Aktuellt på Skrivarakademin

• Svenska Akademins kritikerpris till Anna Hallberg

Vår uppskattade lärare Anna Hallberg har tilldelats Svenska Akademiens kritikerpris. Det är tredje året som Svenska Akademin delar ut pris för insatser inom svenskspråkig kritik.

• Dubbla publiceringar för Mimmi Jensen Gellerhed

Mimmi Jensen Gellerhed, som nyligen avslutat två års studier på Skrivarakademins heltidsutbildningar, är dubbelt aktuellt med poesi och prosa.

• Kevin Fratos ”Creative Writing” hyllas i BTJ-häftet

Vår lärare Kevin Frato släppte i april boken ”Creative Writing – a Classroom Guide”, en bok som nu fått en mycket fin recension i BTJ-häftet.

• Skrivarlinjen distans antologi är här

För första gången ger vi ut en digital antologi med Skrivarlinjen distans samlade texter. Bläddra, läs och förundras över de fantastiska texter som skapats på utbildningen under året! Medverkande författare: Norma Wikström, Sara-Märta Höglund, Lisa Ernemar, Lina Sahlberg, Anna Granlund, Hanna Olsson Drammeh, Judith Junaeus, Ulrika Wendéus, Eva Andersson, Cecilia Johansson och Mia Martelleur. Förord av Elin Grelsson Almestad, huvudlärare på Skrivarlinjen distans.

• Skrivarakademins slutföreställningar 15 och 16 maj

Välkommen till två litterära kvällar på Laika i hjärtat av Hornstull när de studerande på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen projekt håller sina slutföreställningar. Två kvällar med totalt trettio läsningar som spänner över alla genrer och uttryck.

• Johanna Lundin ny ledamot i Skrivarakademins ledningsgrupp

Vi är väldigt glada över att Johanna Lundin nu blir en del av Skrivarakademins utbildningars ledningsgrupp! Johanna är mångårig bokbloggare, instagrammar om böcker och driver även en youtubekanal om aktuell litteratur, kulturevenemang och bokbranschen. Hon är också en uppskattad moderator för författarsamtal, jurymedlem till litterära priser och leder bokcirklar.

• Kom på informationsträff 25 mars

Om du är nyfiken på våra utbildningar finns möjligheten att komma och besöka oss den 25 mars klockan 17.00. Vi möts i sal 637 på Folkuniversitetet, som är vår hemsal.

• Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset

Katapultpriset, Författarförbundets pris för bästa skönlitterära debut, har tilldelats Burcu Sahin för diktsamlingen "Broderier". Burcu Sahin är verksam som poesilärare på de fristående kurserna hos oss på Skrivarakademin.

• Två debutanter som tidigare gått Skrivarakademin

Till vårens lista av debutanter som tidigare studerat på Skrivarakademin sällar sig nu Camilla Prell-Weichl, som läst Skrivarlinjen distans, och Linda P. Sturesson som läst flera fristående kurser.

• Reading av Skrivarlinjens dramatiktexter 25 mars

Det är äntligen dags för den årliga readingen av Skrivarlinjens texter på kursen i dramatik! Den 25 mars klockan 18.00 i Folkuniversitetets aula läser skådespelarna Åsa Karlin och Bengt Braskered nyskrivna dialoger för scen.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus