Du är här:

Aktuellt på Skrivarakademin

• Skrivarlinjen distans antologi är här

För första gången ger vi ut en digital antologi med Skrivarlinjen distans samlade texter. Bläddra, läs och förundras över de fantastiska texter som skapats på utbildningen under året! Medverkande författare: Norma Wikström, Sara-Märta Höglund, Lisa Ernemar, Lina Sahlberg, Anna Granlund, Hanna Olsson Drammeh, Judith Junaeus, Ulrika Wendéus, Eva Andersson, Cecilia Johansson och Mia Martelleur. Förord av Elin Grelsson Almestad, huvudlärare på Skrivarlinjen distans.

• Skrivarakademins slutföreställningar 15 och 16 maj

Välkommen till två litterära kvällar på Laika i hjärtat av Hornstull när de studerande på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen projekt håller sina slutföreställningar. Två kvällar med totalt trettio läsningar som spänner över alla genrer och uttryck.

• Johanna Lundin ny ledamot i Skrivarakademins ledningsgrupp

Vi är väldigt glada över att Johanna Lundin nu blir en del av Skrivarakademins utbildningars ledningsgrupp! Johanna är mångårig bokbloggare, instagrammar om böcker och driver även en youtubekanal om aktuell litteratur, kulturevenemang och bokbranschen. Hon är också en uppskattad moderator för författarsamtal, jurymedlem till litterära priser och leder bokcirklar.

• Kom på informationsträff 25 mars

Om du är nyfiken på våra utbildningar finns möjligheten att komma och besöka oss den 25 mars klockan 17.00. Vi möts i sal 637 på Folkuniversitetet, som är vår hemsal.

• Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset

Katapultpriset, Författarförbundets pris för bästa skönlitterära debut, har tilldelats Burcu Sahin för diktsamlingen "Broderier". Burcu Sahin är verksam som poesilärare på de fristående kurserna hos oss på Skrivarakademin.

• Två debutanter som tidigare gått Skrivarakademin

Till vårens lista av debutanter som tidigare studerat på Skrivarakademin sällar sig nu Camilla Prell-Weichl, som läst Skrivarlinjen distans, och Linda P. Sturesson som läst flera fristående kurser.

• Reading av Skrivarlinjens dramatiktexter 25 mars

Det är äntligen dags för den årliga readingen av Skrivarlinjens texter på kursen i dramatik! Den 25 mars klockan 18.00 i Folkuniversitetets aula läser skådespelarna Åsa Karlin och Bengt Braskered nyskrivna dialoger för scen.

• Strålande recensioner för Nina Wähäs "Testamente"

Vår lärare Nina Wähä utkom med sin tredje roman "Testamente" i februari, en roman som fått strålande recensioner av kritikerna.

• Informationsträff för utbildningarna 25 mars

Den 25 mars klockan 17.00 kan du som är intresserad av någon av våra tre heltidsutbildningar besöka oss på Skrivarakademin. Där får du träffa Elin Grelsson Almestad, huvudlärare på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen distans, och utbildningsledare Anna-Stina Ulfström, ställa frågor och se vår lektionssal. Klockan 18.00 inleds den årliga dramatikreadingen i aulan, då skrivarlinjens dramatikdialoger blir upplästa av skådespelare. Stanna gärna på detta och ta chansen att lyssna på årets linjes alster och träffa nuvarande studerande! Vi möts i sal 637 den 25 mars klockan 17!

• Cecilia Hanssons nya roman hyllas av kritikerna

Vår lärare Cecilia Hansson har just utkommit med sin nya roman "Au pair" som får strålande recensioner av alla kritiker.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus