Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kajsa Franchell

"En gammal dröm gick i uppfyllelse!"

Tvåhundrasjuttio sekunder. Så heter den roman som Kajsa Franchell debuterade med i oktober förra året. Kajsa har gått olika skrivarkurser på Skrivarakademin. Nu skriver hon på sin andra bok och hoppas få mer tid för skrivandet i framtiden.

Berätta lite om dig själv och vad du gör nu.
– Jag är en framåtsträvande optimist i de flesta lägen som gör det jag mest brinner för – jag hjälper andra genom coachning och personlig utveckling samt skriver på bok nummer två! 

Hur var det att debutera?
– Det var fantastiskt spännande och kul eftersom en oerhört gammal dröm gick i uppfyllelse! Samtidigt var det läskigt med insikten att ”alla” kan läsa min text. 

Vad handlar boken om?
– Det är ett relationsdrama som utspelar sig under en semesterresa. Förlaget kallar det ett kammarspel. Det handlar om Isabelle och George som har levt tillsammans i tio år. Isabelle ifrågasätter relationen men är samtidigt beroende av George, framförallt ekonomiskt. Isabelle blir distraherad av en man på semesteranläggningen som visar henne sitt intresse. Historien kommer ifatt och saker ställs på sin spets. 

Hur kom det sig att du valde just det temat?
– Jag vill karva ut en del av ett liv. Sätta ljuset på de val vi gör, lojalitetsgränser och hur sann man egentligen är mot sig själv. Vissa saker kan se så självklara ut i ett utifrånperspektiv, men är oerhört komplicerade i ett eget inifrånperspektiv.  

Vad är det viktigaste du har med dig från Skrivarakademin?
– Det är mycket! Att förstå själva hantverket och vad som gör en roman läsvärd. Och givetvis all ovärderlig feedback.  

Hur ser framtiden ut?
– Nu i april ska jag berätta om min bok för ett gäng svenska kvinnor i Schweiz, så det framförandet behöver jag förbereda. Jag jobbar på att avsätta mer tid för skrivandet.