Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Att skriva Romance NY udda vecka

En förbjuden kärlek, vass svartsjuka, motstånd, längtan och ett lyckligt slut. Romance har lockat läsare i generationer. Så hur skriver man en bra Romance?

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon erfarenhet av att bygga en skönlitterär text, vi går igenom grunderna tillsammans.

Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång:

  • Vi tittar på vad som får läsaren att lämna verkligheten och kliva in i en romantisk färgstark handling, där paret givetvis får varandra på slutet. Vi jobbar med karaktärer, gestaltning, miljö och dialog mm och allt i kärlekens, romantiken och dramats anda!

Kursupplägg

På skrivarkursen får du möjlighet att komma i kontakt med din egen unika berättarröst. Du tar del av hantverksgrunderna i det litterära berättandet.
Det litterära skrivandets innersta väsen är individuellt och ofta svårformulerat, men själva hantverket går det att sätta ord på och lära ut.

Tyngdpunkten ligger på deltagarnas egna texter. Vi tränar på att gestalta, använda sinnena och prövar de reflektioner en person kan ha i olika scener. Hur kan tex ett kärleksmöte på stranden se ut? Perfekt? Sandigt? Vad tänker paret? Hur känner de och hur agerar de?

Kursledare

Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf. Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har också tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Maja-Maria Henriksson

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 10 sep 2019
Slutdatum: 17 dec 2019
Antal veckor: 15
Tid: Ti 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 1016212
Platser kvar: Ja
Pris: 4675kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM