Sök Meny

Tidigare kursledare

Tidigare kursledare vid Skrivarakademin i Göteborg.

Henrik Bromander är serietecknare och författare. Han har publicerat fem böcker, senast serieromanen Smålands mörker som handlar om en homosexuell högerextremist från Nässjö. Hans serier har publicerats i bland annat Galago,ArbetarenOrd & bild och Göteborgs Fria Tidning, och hans texter har varit med i tidningar som FaktumBrand och Subaltern. Han har belönats med Nöjesguidens Göteborgspris och är medlem i det kreativa kollektivet Världens Ende. Henrik Bromander har lett kursen Berätta med serier.

Ingrid Elfberg debuterade med boken Gud som haver 2009. Hon fascineras av konsten att berätta en historia så att läsaren fastnar genom dramaturgi, men även i formen av icke linjärt berättande, som interaktiva media i alla former. Hon har lång erfarenhet från reklam- och IT-branschen som Art Director och Creative Director där hon bland annat arbetat med e-learning. Ingrid Elfberg har lett kursen Skriv roman och novell.

Amanda Erlandsdotter Olsson har både som pedagog och i ett eget konstnärskap erfarenhet av kreativa processer. Hennes arbetsmetoder har skribenten i fokus – vad händer med oss när vi skriver? Vilka verktyg behöver vi för att ta hand om det och nå vår fulla potential? Amanda Erlandsdotter Olsson har lett kursen Skriv för att må bättre.

Pål Eggert har skrivit romanerna De döda fruktar födelsen 2010 och Ars Moriendi 1998. Han har recenserat litteratur i tidskriften Minotauren under ett par år och medverkat i flera novellantologier. Förutom författarskapet arbetar Pål inom Social resursförvaltning med missbrukare och andra som tidigare varit hemlösa på ett boende på Hisingen i Göteborg. Pål Eggert har lett kursen Skriv skräck och fantasy.

Jörgen Lind är författare och översättare. Han debuterade 1997 med diktsamlingen Ararat och har därefter publicerat ytterligare sex diktsamlingar, senast Saskatoon 2011. 1990–1992 gick han Forfatterskolen i Köpenhamn. Som arrangör av litterära uppläsningar, är han bland annat initiativtagare till Bok- och Bibliotekmässans Rum för poesi. Han är vidare verksam som översättare från danska. Jörgen Lind har lett kurserna Skriv lyrik och Skriv roman och novell.

Malin Lindroth debuterade som författare 1985 med diktsamlingen Lära gå. Sedan dess har hon publicerat ytterligare tre diktsamlingar, en barnbok, en novellsamling och tre romaner, varav två är lättlästa. Malin skriver även dramatik. Hon är verksam som frilansande kulturskribent på GT och Göteborgs-Posten.
Malin Lindroth har lett kurserna Författarskola och Manusbearbetning.

Ann-Marie Ljungberg, författare, översättare och kulturskribent, debuterade 1998 med romanen Resan till Kautokeino. Efter det har det blivit ytterligare tre romaner och ett flertal översättningar av romaner. Sedan år 2000 är hon kulturskribent på GT. Som medlem i styrelsen för Föreningen Enastående Föräldrar är hon bland annat praktiskt engagerad i Öppen Förskola för ensamstående föräldrar. Ann-Marie Ljungberg har lett kurserna Författarskola och Skrivarkurs för föräldralediga.

Kerstin Lundberg Hahn debuterade som barnboksförfattare år 2000 efter att ha vunnit Rabén & Sjögrens manustävling med Kajsa och fågeltjuvarna. Sedan dess har det blivit ytterligare åtta böcker, senast Vitas hemlighet. Som lärare, läromedelsförfattare och handledare vid skrivarverkstäder i skolan har Kerstin Lundberg Hahn många års pedagogisk erfarenhet. Kerstin Lundberg Hahn har lett kursen Skriv för barn och ungdom.

Johan Nilsson har publicerat två böcker, den självbiografiska Koka makaroner – om att bli pappa 2003 och romanen Två sjöar 2009. Han skriver kåserier i GP och har dessutom översatt över 45 böcker, däribland Khaled Hosseinis succéromaner Flyga drake och Tusen strålande solar. Johan Nilsson har lett kursen Skriv roman och novell.

Petra Revenue är dramatiker, författare och regissör för teater och film. Hon är knuten till Teater Trixter i Göteborg sedan 1991 och har skrivit teater för bland annat Radioteatern P1, Folkteatern och Stadsteatern i Göteborg. Hon skriver även för tv och film, senast manus till filmen Isdraken. Petra Revenue har lett kursen Skriv drama för teaterscen och film.

Jessica Schiefauer debuterade 2009 med unga vuxna-romanen Om du var jag. 2011 kom romanen Pojkarna, en berättelse om kön, makt och besatthet som belönades med Augustpriset. Hon arbetar som lärare i kreativt skrivande på folkhögskola, högskola och med privatpersoner samt håller workshops och kurser för skolbarn och ungdomar. Jessica har lett kursen Skriv för unga (och) vuxna.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila