Sök Meny
Mattias Hagberg

Mattias Hagberg

För mig är skrivandet som en drog. Det är beroendeframkallande

Mattias Hagberg är författare, kulturskribent och reportagejournalist med ett brett samhällsengagemang. Han debuterade med 2006 med reportageboken Släpp fångarna loss. Under de senaste åren har han framför allt jobbat med ett större skönlitterärt projekt kring våra föreställningar om det mänskliga. Projektet har hittills resulterat i tre romaner, Herredjuret (2011), Rekviem för en vanskapt (2013) och De användbara (2015). I sina romaner tar Mattias Hagberg spjärn mot flera olika genrer. Han skriver i en sorts postmodern tradition där han blandar olika stilar och genrer för att spränga romankonstens konventionella ramar.

"För mig är skrivandet som en drog. Det är beroendeframkallande. Jag kan inte sluta. För mig handlar litteratur om att skapa effekter. Det intressanta är inte vad en text betyder utan vad den gör. Alltså, vilka tankar, känslor och idéer den väcker hos läsaren. När jag jobbar med en text, en berättelse, tänker jag alltid på vad jag vill uppnå."

Nu har vår kursledare Mattias Hagberg släppt sin nya roman De användbara och den har emottagits av en hyllande kritikerkår. Skynda er till bokhandeln! Till Aftonbladets recension...

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila